Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

TSK: Beş Terörist Öldürüldü

Irak’ın kuzeyi ve Hakkari’de dün saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatlarında beş terörist öldürüldü. Ayrıca yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 622 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Siirt’in Eruh ilçesinde devam eden operasyon sırasında tespit edilen dört mağara içerisinde yapılan aramada 10 kilogram TNT, 10 kilogram amonyum nitrat, 30 adet fünye, bir adet el bombası ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Kars’ın Kağızman ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi araması sırasında tespit edilen dört sığınak içerisinde bir adet eski nesil tüfek, beş el yapımı patlayıcı, altı adet telsiz ile çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Tunceli’nin Nazmiye ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi aramasında bir el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi. Ayrıca Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda 75 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Beş Terörist Düzenlenen Hava Harekatlarıyla Öldürüldü

Irak’ın kuzeyinde bulunan Zap bölgesi ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatlarında beş terörist öldürüldü.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 622 Kişi Yakalandı 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında 2 bin 494 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı. Irak sınırında bir kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 9 bin 700 paket sigara ele geçirildi. Yunanistan sınırında ise 127 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı. İran sınırında ise 8 bin 400 paket ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.