Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

TSK: Beş Terörist Öldürüldü

 Hakkari’de dün düzenlenen hava harekatında üç, Tunceli’de yapılan arazi araması sırasında çıkan çatışmada ise iki terörist öldürüldü. Yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 532 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Hakkari Merkezde üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatında üç terörist öldürüldü. Harekat sonrası yapılan aramalarda üç adet Kalaşnikof, iki adet RPG-7 roketatar ve bir el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi araması sırasında teröristlerle çıkan çatışmada iki terörist öldürüldü. Ayrıca teröristlere ait bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve bir adet tabanca ile ele geçirildi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlere yardım ve yataklık eden kişilere yönelik düzenlenen operasyonda sekiz kişi gözaltına alınırken çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca Van’ın Başkale ilçesinde bir terörist ile Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyon sırasında tespit edilen bir sığınak içerisinde 200 gram amonyum nitrat, 15 adet tüp ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı Düzenlendi

Öte yandan Irak’ın kuzeyinde bulunan Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatında teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 532 Kişi Yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 488 kişi yakalanırken bu müdahaleler sırasında bin paket sigara, bir adet cep telefonu, üç adet kimlik, iki litre akaryakıt ele geçirildi. Irak sınırında üç kişi, Yunanistan sınırında 38 kişi yasa dışı sınır geçişinde bulunurken yakalandı. İran sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan üç kişi yakalanırken müdahaleler sırasında 22 bin 140 paket sigara, iki adet binek araç ile 454 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.