TSK: Dokuz Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Irak’ın kuzeyi Zap bölgesine dün düzenlenen hava saldırısında sekiz terörist, Şırnak’ta icra edilen operasyonda bir terörist olmak üzere toplamda dokuz terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde hudut hattındaki üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekâtı ile sekiz terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak’ın Merkezinde ise güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyon sırasında çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilirken bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet Zagros keskin nişancı tüfeği ele geçirildi. Bingöl’ün Genç ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında teröristler tarafından tuzaklanmış dört el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi. Ayrıca Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ise Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir terörist yakalandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 912 kişi yakalandı ve müdahaleler sonucunda bir adet araç ele geçirildi. İran ve Irak sınırında  üçer kişi, Yunanistan sınırında ise 160 kişi yasa dışı sınır geçişinde bulunurken yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.