TSK: Hakkari’de İki Sivil Şehit Oldu

Hakkari’de dün teröristlerin bir araca düzenlediği saldırı sonucu iki sivil şehit oldu, üç sivil yaralandı. Muş ve Şırnak’ta ise 5 Eylül’deki hava harekatı sonrası icra edilen arazi aramasında Muş’ta dört terörist, Şırnak’ta beş terörist etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Ayrıca üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere dün düzenlenen hava harekatında Ağrı’da beş terörist, Şırnak’ta ise iki terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün Van Elektrik Dağıtım Şirketi(VEDAŞ) çalışanlarının bulunduğu araca yönelik teröristler tarafından yapılan saldırıda iki sivil şehit oldu, üç sivil yaralandı. Ayrıca Yüksekova’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında iki el yapımı patlayıcı tespit edilip imha edildi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari’nin Merkezi’nde ise güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi araması sırasında bir mağara tespit edildi ve içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve 26 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi. 5 Eylül’de icra edilen hava saldırıları sonrası yapılan arazi aramalarında Muş Merkez’de dört terörist ölü olarak etkisiz hale getirildiği, bir teröristin yaralı olarak etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Aramada ayrıca beş Kalaşnikof piyade tüfeği, 445 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve sekiz el bombası ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Şırnak Merkez’de ise beş terörist ölü olarak etksiz hale getirildiği tespit edildi ve bir adet M-16 piyade tüfeği, bir araç telsizi, bir tablet bilgisayar ile bir küçük akü ele geçirildi.

Ayrıca üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik dün düzenlenen hava harekatında Şırnak’ın Silopi ilçesinde iki terörist, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde beş terörist etkisiz hale getirildi.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 856 Kişi Yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 732 kişi yakalandı. İran sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan dört kişi yakalandı ve bu müdahaleler sonucunda 77 bin 330 paket sigara ele geçirildi. Yunanistan sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 120 kişi yakalandı. Öte yandan Irak sınırında 7 bin 500 paket sigara ve bin 500 adet av fişeği ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.