Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

TSK: Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 446 Kişi Yakalandı

 Yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 446 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı. Ayrıca Diyarbakır’da operasyon sırasında tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Diyarbakır’ın Hani ilçesinde düzenlenen operasyon sırasında tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi ve 10 bin 290 kök kenevir bitkisi, bir ruhsatsız av tüfeği ile 12 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Ayrıca Hani ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında tespit edilen bir mağara içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı, iki adet tabanca, 59 adet tabanca fişeği, bir adet gece görüşü dürbünü ile bir adet telsiz ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

-Mardin-

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği arazi aramasında altı kilogram A4 plastik patlayıcı madde ve el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildi.

-Muş-

Muş’un Merkezinde güvenlik güçlerinin düzenlendiği arazi aramasında beş el yapımı patlayıcı, 31 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet RPG-7 roketatar dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

-Siirt-

Siirt’in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında tespit edilen iki sığınak içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

-Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 446 Kişi Yakalandı-

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında 2 bin 264 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında bir adet araç ele geçirildi. İran sınırında bir kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 28 bin 880 paket sigara ele geçirildi. Irak sınırında dört kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sonucunda 200 adet büyükbaş hayvan, 3 bin paket sigara ile bir adet cep telefonu ele geçirildi. Öte yandan Yunanistan sınırında ise 177 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.