Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

TÜBİTAK En Girişimci Üniversiteleri Açıklayacak

TÜBİTAK, girişimiclik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini yarın açıklayacak. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, endeksi yarın TÜBİTAK’ta düzenlenecek basın toplantısı ile açıklayacak. Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi duyurulacak.

Endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralıyor. Endeks, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını sağlıyor. Böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlanıyor.

Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor. 

Bu yıl beşincisi açıklanacak olan Endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK’in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TPE, TTGV, TÜBA ve üniversiteler katkı sağladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.