Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum pakistan veysel eroğlu tsk cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Türkiye Almanya'nın Yolunda: RTÜK Yabancı Sitelere Süre Verdi!

ANKARA(ANKA) - RTÜK, Türkiye hakkında genelde muhalif ve eleştirel haberleriyle dikkati çeken Amerika'nın Sesi, Almanya'nın Sesi, Euronews vs gibi yayın mecralarına lisans almaları için süre verdi. Lisans almayan siteler erişime kapatılacak. Daha önce de Almanya, ülkede yayın yapan Russia Today adlı yayın organına yasak getirmişti.



RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisi kullandı. Muhalefeti destekleyen üyelerin muhalefeti ve oy çokluğuyla alınan karar uyarınca, Türkiye aleyhine haberleriyle gündem olan Amerika'nın Sesi, Deutsche Welle ve Euronews adlı yayın kuruluşlarının Türkçe sitelerine lisans için 72 saat süre tanındı. Bu sürede lisans başvurusu yapmayanların sitelerine erişim engellenecek.

Daha önce Almanya, Russia Today; Rusya da Deutsche Welle adlı yayın kuruluşlarının ülkeleri içindeki yayınlarına gizli kapaklı işler çevrildiği gerekçesiyle son vermişti.

Türkiye'de yabancı televizyonlar yerli ortaklarıyla kurdukları yayın kuruluşları yoluyla özgür biçimde yayın yapabiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.