Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

“Türkiye Ekonomisi, İkinci Çeyrekte Reel Olarak % 21,7 Büyüyerek Dünyada En Hızlı Büyüyen İkinci Ekonomi Oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamları Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir. Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak % 21,7 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Sözlerimin hemen başında, ülkemizin ve milletimizin istiklali ve istikbali için görev yaparken hayatlarını kaybetmiş asker, polis, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızın tüm mensuplarına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Aynı ideal uğrunda yaralanan kahraman gazilerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

“İKİNCİ ÇEYREK BÜYÜME RAKAMI, TÜRK EKONOMİSİNİN DİNAMİZMİNİ BİR KEZ DAHA İSPAT ETMİŞTİR”

Dünyada Koranovirüs salgının etkilerinin en ağır hissedildiği 2020 yılını yüzde 1,8’lik büyüme oranıyla kapatan Türk ekonomisinin, büyüme trendini sürdürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiğimiz yüzde 7,2’lik büyüme oranıyla, geçen sene yakaladığımız ivmeyi devam ettirmiştik. Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamı ise Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir. Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak yüzde 21,7 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu. Sadece baz etkisiyle açıklanamayacak bu büyüme verisi, Türkiye’nin bir üretim ekonomisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Sanayi üretiminin ikinci çeyrekte yüzde 41 artarak, bu denli güçlü bir büyümenin gelişini önden haber verdiğini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Sanayi üretimimizin aylık olarak son 14 ayda 13 defa artmış olmasına özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. İhracatımız ise ikinci çeyrekte yüzde 70 artarak, 55 milyar dolarla tarihimizin en yüksek çeyreklik performansını elde etti.”

“CARİ AÇIĞIMIZ DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜREREK, 30 MİLYAR DOLARIN ALTINA GERİLEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracatın ithalatı karşılama oranı ikinci çeyrekte yüzde 74,9’dan yüzde 84,5’e yükseldi. Son 12 aylık ihracatımız tarihimizde ilk kez 200 milyar doları aştı. İhracattaki bu başarımızın da etkisiyle cari açığımız düşüşünü sürdürerek, 30 milyar doların altına geriledi” dedi.

İstihdamın, salgın öncesi dönemi de geçerek son 35 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ve 29 milyonu aştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Firmalarımızın çoğu, yurt dışından aldıkları siparişleri yetiştirememekten, çalışacak ara eleman bulamamaktan şikâyet ediyor. Yatırım talebi her geçen gün artken, özellikle arazi tahsisi konusunda talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Bu yılın ilk 7 ayında düzenlenen yatırım teşvik belgeleri yüzde 30’a yakın artarak, 6 bin 800’ü geçti. Bu yatırımların tamamı gerçekleştiğinde ise 174 bin kişiye ilave iş imkânı sağlamasını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİ YATIRIMIN VE ÜRETİMİN MERKEZİ HÂLİNE GETİRMEKTE KARARLIYIZ”

Ekonomideki bu olumlu gidişatın, 2021 yılının tamamını güçlü bir büyüme oranıyla kapatacağına işaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir dönem Türk ekonomisi hakkında karamsarlık pompalayan uluslararası kuruluşlar, büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etmeye başladı. Vakit yatırım, üretim, ihracat ve istihdam için daha iştahlı davranma vaktidir. Her zaman bulamayacağımız çok ciddi bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizi yatırımın ve üretimin merkezi hâline getirmekte kararlıyız. Bunun için başkaları ne yaparsa yapsın, ne derse desin, biz sadece işimize bakıyor ve hedeflerimize odaklanıyoruz. Türkiye’yi önce 2023 hedefleri ardından da 2053 ve 2071 vizyonlarıyla buluşturmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz.”

FAKÜLTE, TEMİN VE EĞİTİM MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreni öncesinde yapımı tamamlanan Güvenlik Bilimleri Fakülte ve Yurt Binası, Personel Temin Merkez Binası ile Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nin Açılış Töreni'nde katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, her alanda köklü değişikliklere gittiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarının, subay ve astsubayların en kaliteli eğitimi almalarını sağlamak amacıyla binalar başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını tespit ederek hemen kollarımızı sıvadık” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılında Güvenlik Bilimleri Fakültesinin inşasına başladıklarını, 3 yıl süren yoğun mesainin ardından bu sene itibarıyla bitirdiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fakültenin hizmete girmesiyle Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini tek merkezden yürütebileceğini bildirdi.

“BU MERKEZ, BAŞVURU SÜRECİNİN DAHA HIZLI YÜRÜTÜLMESİNİ SAĞLAYACAKTIR”

Fakültenin yanı sıra iki önemli merkezi daha hizmete alacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitim Merkezi, 1 milyon 322 bin avroya mal olmuştur. Merkez, 16 bin metrekare açık eğitim ve tatbikat alanı ile 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahiptir. Eğitim merkezi içerisinde dershaneler, çok amaçlı seminer salonları, brifing salonu, simülasyon dershanesi ve gözlem terası mevcuttur. Merkezde, eğitim aktiviteleri, tatbikatlar, kriz yönetimi ve toplumsal olaylara müdahale konusunda her türlü çalışma icra edilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 5 milyon 150 bin liralık yatırım bedeli ile tamamen yenilenen Personel Temin Merkezi'nin de bugün hizmete açılan bir başka eser olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu merkez Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı adına başvuru sürecinin daha hızlı, etkin ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır. Bu eserlerin Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığımıza hayırlı olmasını diliyor, inşasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmanın ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından okunan dua ile tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.