Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

“Türkiye, NATO’nun Açık Kapı Politikasını Hep Desteklemiş Bir Ülkedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’ne katılmak üzere gideceği Litvanya’ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, “Türkiye, NATO’nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülkedir. Finlandiya, taahhütleri gereğince hareket ederek, nisan ayında ittifaka resmen üye oldu. İsveç konusunda ise süreç devam ediyor. İlgili kurumlarımız İsveçli muhataplarıyla temaslarını şeffaf ve iyi niyetli bir yaklaşımla sürdürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gideceği Litvanya’nın başkenti Vilnius’a hareketinden önce, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin, NATO’nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülke olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuzey Makedonya, sadece ‘isim’ meselesinden dolayı tam 16 yıl boyunca kapıda bekletilirken, bu politikaya verdiğimiz desteği her fırsatta ifade ettik. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvuruları konusunda geçtiğimiz yıl Madrid’de imzaladığımız Üçlü Mutabakat’la bir yol haritası hazırlandı” dedi.

Finlandiya’nın, taahhütleri gereğince hareket ederek, nisan ayında ittifaka resmen üye olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsveç konusunda ise süreç devam ediyor. İlgili kurumlarımız İsveçli muhataplarıyla temaslarını şeffaf ve iyi niyetli bir yaklaşımla sürdürüyor. Ben de bu akşam Sayın Genel Sekreter ve İsveç Başbakanıyla üçlü bir toplantı gerçekleştireceğim. İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi, Üçlü Mutabakat’ta kayıtlı hususların yerine getirilmesine bağlıdır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.