Türkiye Sıcak Hava Dalgasının Etkisine Giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre önümüzdeki bir hafta boyunca yurt genelinde sıcak hava dalgasının etkisinde olacağı belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada önümüzdeki bir hafta boyunca yurt genelinde sıcak hava dalgasının etkili olacağı belirtilirken yurt genelinde yağış beklenmediği de ifade edildi. Hava sıcaklığının tüm yurt genelinde mevsim normallerini 5-9 derece farkla seyredeceği belirtildi. Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca en yüksek hava sıcaklığının Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 31, İstanbul’da 33,  Konya ve Afyonkarahisar’da 34, Ankara ve İzmir’de 35,  Adana ve Antalya’da 36, Aydin ve Bursa’da 37, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 40 dereceye yükselmesi tahmin ediliyor. Mevsim değişikliği ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve özellikle iç kesimlerimizde gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki yüksek farktan dolayı meydana gelebilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.