Öne Çıkanlar ankara chp konya tsk deprem sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır pakistan

“Türkiye Yüksek Gelirli Ülkeler Sınıfına Geçti”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi size bir müjde daha veriyorum. Nitekim OECD Türkiye’nin de içinde yer aldığı sekiz devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı” dedi.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılış törenine İstanbul’dan yapılan canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka seslenerek tünelin Kastamonu ve Çankırı’ya hayırlı olmasını diledi. Ilgaz Dağı’nın 8 dakika gibi kısa sürede hava şartlarından etkilenmeden geçileceğini ifade eden Erdoğan, “İşçisinden mühendisine, inşasında görev alan herkesi tebrik ediyorum. 718 milyon lira yatırım bedeli olan bu eser, son aylarda adeta seriye bağladığımız büyük açılışların son halkasıdır” dedi.

Eğitimden sağlığa, enerjiden toplu konuta kadar benzer başarılara imza attıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Bakınız, Avrupa hesaplama sistemine geçmemizle birlikte, milli gelirden büyümeye kadar pek çok alanda aslında çok daha ileri bir seviyede bulunduğumuz ortaya çıktı. Şimdi size bir müjde daha veriyorum. Nitekim OECD Türkiye’nin de içinde yer aldığı sekiz devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı. Elbette sıkıntılarımız var. Sınırlarımızın içinde ve dışında adeta yeni bir istiklal harbi veriyoruz. 15 Temmuz ihanetini unutmadık, kayıpları, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmadık. Terörle mücadelede yaptığımız fedakarlıkları unutmadık. Türkiye güvenlik sorunlarıyla birlikte büyüyebileceğini ispat etmiş bir ülkedir. Esasen terör saldırılarının, ekonomik saldırılarla desteklenmesinin sebebi işte bu başarıdır. 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecek. Sizlerle aynı heyecanı gerçekten Ilgaz Tünelinin o görünen aydınlık yüzünde yaşamak isterdim. Şimdi ekranda izliyoruz. Dolayısıyla bu duygularla bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimize, terörle mücadele şehitlerimize, Suriye’de el Bab şehitlerimize ve diğerlerine Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin yapımında emeği geçen herkesi bir kez daha şahsım ve milletim adına kutluyorum. Tünelimiz, yollarımız, aydınlık yarınların müjdecisi olsun.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.