Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

"Türkiye’nin Büyüme Azmini Hiçbir Şer Güç Durduramayacak"

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin büyüme azmini hiçbir şer güç durduramayacak. Türkiye'yi hiçbir beşeri güç dize getiremeyecek. Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar, Türkiye'yi insanlık değerlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Anadolu topraklarındaki bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Asya ve Avrupa kıtalarını boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli’nin açılışında konuştu. Konuşmasına dün gece Ankara’da suikaste kurban giden Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’u anarak başlayan Yıldırım, “Dün gece, bir menfur saldırı sonucu Rusya’nın Ankara büyükelçisi hayatını kaybetti. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay şüphesiz Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur. Ama kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, güçleri yetmeyecek. İstikrarsızları gidermek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

-“HAYALLERİ BİRER BİRER GERÇEKLEŞTİREREK BUGÜNLERE GELDİK”-

“Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için dedik ve yola çıktık” ifadelerini kullanan Yıldırım,  Avrasya Tüneli’nin de en büyük hayallerinden birisi olduğunu belirtti. Yıldırım, şöyle devam etti:

“Marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, Osman Gazi Köprüsü gibi hayalleri birer birer gerçekleştirerek bugünlere geldik. Her hizmet, bu toprakların hakkı, emeği olan aziz milletimiz içindir. Türkiye’nin büyüme azmini hiçbir şer güç durduramayacak. Türkiye'yi hiçbir beşeri güç dize getiremeyecek. Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar, Türkiye'yi insanlık değerlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Anadolu topraklarındaki bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler.

-YENİ HAVALİMANI 26 ŞUBAT 2018’DE AÇILIYOR-

Yol medeniyet dedik, 14 yılda altı bin kilometrenin üzerine 19 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Bugün 76 ilimizi birbirine bağladık. 4 yıl önce bu sadece 6’ydı. 6 ilden 76 ile. Kara tren devrinden hızlı tren dönemine geçtik. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Yeni havalimanımızı da 2018’in 26 Şubat’ında devreye alacağız. Buradan müjdesini vermiş olalım.

-“100 DAKİKALIK MESAFEYİ 15 DAKİKADA GİDECEĞİZ”-

Bugün de karadan gemileri yürüten Fatih’in şanına yakışır bir projeyle huzurundayız. Fatih, İstanbul’u fethederken, gemileri karadan yürüttü. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, arabaları denizlerin altından götürüyor. Bugün dünyanın en derin tünelini açıyoruz. Denizin altında 106,5 metre, boğazın altından geçiyor.

Sarayburnu’ndan Haydarpaşa’ya sadece 4 dakikada geçeceğiz. 100 dakikada gideceğiniz mesafeyi, Yenikapı’dan Göztepe’ye sadece 15 dakikada gideceğiz. İşte medeniyet bu, hizmet bu. Deniz altından geçiş de sadece 4 dakika. Trafik yükü de bu projeyle birlikte daha da azalacak ve buradaki trafik çok daha hızlanmış olacak. 120 bin araç günde bu tünelden geçecek. Tünelin hizmete başlamasıyla birlikte bir yılda sadece yakıt tasarrufu 160 trilyon. Zaman tasarrufu 52 milyon saate ulaşacak. Avrasya Tüneli, doğal afetlerden etkilenmeyecek şekilde, çevreye duyarlı, hızlı, güvenli, sizlere en iyi konforu sağlayacak şekilde yapıldı.

-“SİZİN DUANIZ VE DESTEĞİNİZ OLMASAYDI BU ESERLERİ TABİ Kİ YAPAMAZDIK”-

Cumhuriyetimizin 90. yılında iki kıtayı birleştiren asrın projesi Marmaray’ı hizmete almıştık. O gün bu gün, 160 milyondan fazla İstanbullu Asya’dan Avrupa’ya Marmaray’la geçti. Şimdi Avrasya Tüneli. Bu büyük eser, önce İstanbul’un, Türkiye’nin eseri olduğu kadar, insanlığın da eseridir. Marmaray’ın kardeşi Avrasya, milletimizin bir eseridir, sizin eserinizdir çünkü sizin duanız ve desteğiniz olmasaydı bu eserleri tabi ki yapamazdık. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.