Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG ayhan barut Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi CHP Sözcüsü Öztrak

TÜROB Firuzağa Saldırısını Kınadı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Firuzağa’da yaşanan saldırıya yönelik, “Bağnaz anlayışla meydana gelen bu tür taciz ve saldırılardan derin endişe duyuyoruz” dedi.

TÜROB, dün İstanbul'da Cihangir Firuzağa Mahallesi’nde yaşanan saldırıya yönelik yazılı açıklama yaptı. “Ramazanda içki içildiği sebebiyle bir mekana yapılan saldırının ardından, TÜROB olayı kınayarak, “Birlikte yaşama kültüründen uzak kendi inancı dışındakileri yok sayan bağnaz anlayışla meydana gelen bu tür taciz ve saldırılardan derin endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu tip şiddet olaylarının tekrarlanmayacağını umut ediyoruz"

TÜROB, Ramazan ayında televizyonlarda kendilerini ‘Din Bilimci’ olarak topluma lanse edenlerin, kendi bağnaz fikirlerini kamuoyuna dinin gerekleri olarak sunmasının, bu saldırıların gerçekleşmesinde etkili olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

“Toplumun tüm kesimlerinde farklı yaşam tarzlarına saygı duyma gerekliliği aşikardır. Zaten turizmin sıkıntılı günler geçirdiği bu dönemde Türkiye’nin ve İstanbul’un yine bir menfi olay ile anılması, mevcut durumu çok daha fazla olumsuz hale getirecektir. Bu tip şiddet olaylarının tekrarlanmayacağını umut ediyor ve olayda yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.