Öne Çıkanlar Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ito bitlis milli savunma bakanlığı ukrayna Evlenme Jojo Rabbit Lucky Charms FLOmum marka yüzü Çetin Düz Kimdir

TÜSİAD Almanya'da İş Dünyasına 15 Temmuz'u Anlattı

TÜSİAD 15 Temmuz olayları sonrası sürecin doğru anlaşılması ve köklü Türkiye Almanya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacı doğrultusunda Berlin'de Alman iş dünyası, sivil toplum temsilcileriyle bir dizi görüşmelerde bulundu. Bu ziyaret çerçevesinde başta TÜSİAD'ın muadil kuruluşu Alman Sanayileri Konfederasyonu BDI olmak üzere, düşünce kuruluşları, parlamenterler ve medya ile görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes: ''Türkiye'nin içinden geçtiği bu zorlu süreçte Almanya ve AB ile ilişkiler açısından çok önemli temaslar gerçekleştirdik. Almanya ile mevcut köklü ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesinde tüm muhataplarımızla açık diyaloğun etkili olduğunu görmekteyiz''dedi.

TÜSİAD'IN MESAJLARI
Bu görüşmelerde Başkan Cansen Başaran-Symes 15 Temmuz'da Türk halkının, siyasi partiler, kamu kurumları, medya ve sivil toplum kuruluşları bir demokrasi zaferi kazandığını belirterek,  "Bu zaferi kalıcı kılabilmek için toplumsal uzlaşma ortamının sağladığı güven ile bugünkü önceliğimiz bu süreçten demokrasi, özgürlükler ve hukuk devletinin güçlenerek çıkması ve kalkınma gündeminin hızlanmasıdır." dedi.

TÜSİAD'dan görüşmelere ilişkin yapılan açıklamada TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'in  şu mesajları verdiği bildirildi:
Türkiye'de    ekonomik, siyasi ve sosyal ortamın bir an önce olağanlaşması iş dünyası için temel hedeftir. Bu çerçevede, AB süreci, G20 gündemi gibi konularda Almanya başta olmak üzere önde gelen partnerler ile güçlü ilişkiler çok önemlidir. Bu ziyaretimizde Türkiye'nin içinden geçtiği bu zorlu süreçte Almanya ve AB ile ilişkiler açısından çok önemli temaslar gerçekleştirdik. Ziyaretin,  bu zorlu dönemin farklı boyutlarıyla Almanya'da daha iyi anlaşılmasına katkı sunduğunu düşünüyoruz.
Almanya ile mevcut köklü ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesinde tüm muhataplarımızla açık diyaloğun etkili olduğunu görmekteyiz. İkili ilişkilerin gelişmesi için her iki hükümetin iş dünyası kuruluşları, akademi çevreleri gibi somut adımlar atmasının gerekliliği yönünde ortak bir kanaat vardır.
TÜSİAD'dan verilen bilgiye göre görüşmeler bağlamında, uluslararası çevrelerin yanı sıra Almanya özelinde de ön plana çıkan Türkiye’nin siyasi etkisi ve ekonomik çekim gücü açısından, OHAL'ın bitmesi, AB reform sürecinin ivme kazanması ve Gümrük Birliğinin güncellenmesi konularında beklentiler dile getirildi. TÜSİAD'ın bu amaçla ekonomik ve kültürel içerikli bir dizi yeni çalışmayı başlattığı hatırlatılarak, TÜSİAD'ın hali hazırda geçmiş yıllara dayanan Almanya ile kurumsal ilişki ve çalışma birikiminin  bu yönde önemli bir zemin oluşturduğu kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.