Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi ak parti sözcüsü ömer çelik

TÜSİAD: Basın'ın Terörle Bu Denli Yoğun Olarak İlişkilendirilmesi Kamusal Bir Sorundur

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona, “Basın dünyasının terörle bu denli yoğun olarak ilişkilendirilmesi, üzerinde durulması gereken kamusal bir sorundur” sözleriyle tepki gösterdi.

TÜSİAD, cumhuriyet gazetesine yönelik başlatılan operasyona ilişkin açıklama yaptı. Medya kurumları ve basın mensuplarının terörle mücadele kanunu ile ilişkilendirilerek gözaltına alındığı ve tutuklandığı belirtilen açıklamada, hukuk devletinde hiçbir kurum ve kişinin yasal herhangi bir denetim ve soruşturmadan muaf olmadığı ve hesap verebilir olması gerektiği vurgulandı.
Basın dünyasının terörle bu denli yoğun olarak ilişkilendirilmesinin, üzerinde durulması gereken kamusal bir sorun olduğu kaydedilen açıklamada, “Bu sorun medya kurumlarının çoğulcu demokraside yüklenmesi gereken görevi zayıflatmaktadır. Bunun son halkası ise basın tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bugün başlatılan operasyon olmuştur. Çok sesli toplum, korunması ve geliştirilmesi gereken siyasi ve ekonomik bir güç kaynağıdır. Bu zorlu dönemde gerek iç istikrar gerekse uluslararası rekabet gücü açısından medya dahil tüm özgürlük alanları ulusal çıkarlarımız açısından esastır” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.