Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp Pandemi tbmm CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ATO Başkanı Gürsel Baran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank gündem özeti

Ulaşım Sektörüne de Darbe

15 Temmuz darbe girişimi 9 günlük Ramazan Bayramı ile hareketlenen turizm sektörünün yanında ulaşım sektörüne de olumsuz etkiledi.

Hükümetin aldığı karar sonrası birçok kamu çalışanı izinleri iptal olduğu için biletlerini iptal ve iade ettirmek üzere seyahat firmaları ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Her 3 biletten 1’inin iptal olduğunun altını çizen Biletall Genel Müdürü Yaşar Çelik, “Özel şirket çalışanlarından da bu şekilde talep gelmesi iptal ve iade oranlarını yüzde 35’e yükseltti” ifadelerini kullandı.
 
İç Turizm Seyahatlerinde Yüzde 50’den Fazla Azalma Var

Otobüs ve uçak biletlerinin online satışını gerçekleştiren Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, her zaman darbelerin karşısında cumhuriyetten ve demokrasiden yana olduklarını belirtirken, darbe girişimi sonrası ulaşım sektöründe yaşanan durgunlukla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Kamu ve özel sektör çalışanlarından, sivillerden oldukça fazla iade talebi alıyoruz. Normal zamanda yüzde 5 ile 10 arasında değişen iadeler bir anda yüzde 35’e çıktı. Personel belgelerini paylaşan kamu çalışanlarının biletlerini kesintisiz iptal ediyoruz. Yaşanan darbe girişiminin iç turizm seyahatlerinde yüzde 50’den fazla düşüşe sebep olduğunu ve sektöre ciddi oranda zarar verdiğini görüyoruz. Ülkemize gelen turist sayısında ise yaklaşık yüzde 70 düşüş yaşanıyor. Bazı Avrupa ülkeleri ve İran’dan havayolu firmaları Türkiye’ye yönelik uçuşlarını iptal etti.”

Anahtar Kelimeler:
Yaşar çelik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.