Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vakıfbank vodafone gündem özel

Ulaştırma Bakanlığı: Vatandaşı Mağdur Etmiyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı, Mahmutbey gişelerinde istasyonlar arası mesafe kısa olduğundan HGS etiketli araçların çıkış anında giriş bilgisinin henüz merkeze gelmediği durumlar oluştuğunu belirterek, bu sebeple kaçak geçiş ücreti kesilen HGS hesabına en kısa sürede geri ödeme yapılacağını duyurdu.

UDH Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarının haberlerinde yer alan “Mahmutbey gişeleri HGS’li araçları tanımıyor, kaçak geçiş ücreti kesiliyor” şeklindeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, fazla tahsil edilen tüm tutarların, en kısa sürede abone itirazlarına gerek olmadan, hesaplarına iade edileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, HGS abonesi olan araçlarda, HGS etiketinden araç plaka bilgisi okunduğu ve merkezde tutulan havuzundan giriş bilgisi sorgulandığı belirtildi. HGS etiketinin okunmadığı durumlarda ise bu abonelerin kameralar tarafından plakaları tespit edildikten sonra giriş bilgisi havuzundan sorgulama yapıldığı belirtildi ve Mahmutbey gişelerinde yaşanan sorun şöyle ifade edildi:

“Giriş ve çıkış istasyonlar arası mesafe kısa olduğunda HGS etiketli araçların çıkış anında giriş bilgisi henüz merkeze gelmediği durumlar oluşabilmektedir. Böyle durumlarda giriş bilgisi olmayan bu geçişler sistem tarafından U dönüşü veya giriş bilgisi yok olarak değerlendirilmiş olsa da giriş bilgisi daha sonra ulaşıldığında yapılan tahsilat düzeltilmekte ve vatandaş mağdur edilmemektedir.

HGS aboneleri için giriş bilgisinin daha kısa sürede merkeze gönderilmesi ve geç gönderilen giriş bilgileri için oluşan fazla tahsilatların HGS hesabına önceki yapılan tüm geçişler dahil otomatik iade edilmesi ile ilgili sistem çalışmaları devam etmektedir.”

Bakanlık, Mahmutbey gişelerinde yaşanan yanlış ücretlendirmelerin yeniden gözden geçirilmesi ve fazla tahsil edilen tutarların abone hesaplarına herhangi bir itiraz başvurusu yapılmadan otomatik olarak iade edilmesi işlemlerinin başladığını ve yakın zamanda çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.