Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Ülke Geneli Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye geneli parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

Yağışlar, akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek.

Güney Ege kıyıları, Antalya, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Adana'nın kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Balıkesir, Eskişehir, Ankara'nın güney kesimleri, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Tokat, Ordu, Giresun, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz kıyılarında sabah saatlerinde sis görülecek. Rüzgar Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz'in batısında yer yer fırtına şeklinde esecek. Gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 6 -12 derece azalacak. Rüzgar ise kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz'in batısında yer yer fırtına şeklinde esecek.

 

YAĞIŞLAR KUVVETLİ OLACAK

Yağışlar, Güney Ege kıyıları, Antalya, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Adana'nın kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Balıkesir, Eskişehir, Ankara'nın güney kesimleri, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Tokat, Ordu, Giresun, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

 

FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgar kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz'in batısında yer yer fırtına şeklinde esecek. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

 

GECE SAATLERİNDE BUZLANMA VE DON OLABİLİR

Bu gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyarı yapıldı.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Antalya, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Adana'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, akşam ve gece saatlerinde iç kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

 

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU VE TAHMİN EDİLEN SICAKLIKLAR

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinde yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu geçecek. (13)

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek. (10)

İZMİR: Çok bulutlu, güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı.(15)

ADANA: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yer yer kuvvetli olacak. (20)

ANTALYA: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar il genelinde yer yer kuvvetli olacak. (18)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ERZURUM: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı.(14)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.