Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ömer fethi gürer bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Vali Çiçek: Şimdiye Kadar 25 Şahıs Yakalandı

Muğla Valisi Amir Çiçek, “Cumhurbaşkanı'na suikast teşebbüsü gerekçesiyle 25 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan 25 şahısın 20'si şu anda tutuklu, 5'i hakkında gözaltı işlemleri devam ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı’na suikast teşebbüsü gerekçesiyle aranan kaçak askerler hakkında basın açıklaması yapan Vali Çiçek, “O gün ertesi gün gece gündüz bugüne kadar gördüğünüz gibi Marmaris Datça Bozburun, Selimiye aklınıza gelen hatta şu anda Gökova’da bulunduğumuz bu yerde adım adım ağaç dibi, taş dibi, su başı, otluk, sazlık, boş evlerdir hepsini tek tek arkadaşlarımız aramaktadır” şeklinde konuştu.
“KENDİLERİNİ ÖZELLİKLE SAKLIYORLAR”
Bugüne kadar 25 askerin yakalandığını belirten Çiçek, şöyle konuştu:
“25 şahıstan 20’si şu anda tutukludur. 5’i hakkında gözlatı işlemleri devam ediyor. 12 kişi ise ihanet çetesi ise, şu anda kendilerini özellikle saklıyorlar. Nereye saklayacaklar? Bu millete hıyanetlik düşünen bu memleketin toprağında bu memleketin bayrağının dalgalandığı yerde nereye saklanırlarsa saklansınlar, bulunacaklardır. Biz o derece kararlıyız.
“ELBETTE BULACAĞIZ”
Hem devletine hıyanetlik yapacak hem de bu memlekette yaşayacak. Biz onları elbette bulacağız. Nereye saklanırsa saklansınlar, adım adım güvenlik birimlerimizle birlikte arkadaşlarımız gece gündüz hiç durmadan aranıyor. Vatandaşlarımız ihbarlar yapılıyor. İhbarlar hemen değerlendiriliyor. Bazı ihbarlar doğru çıkıyor bazıları yanlış çıkıyor. Eğer ihbarları biz hep doğru gibi kabul ederek zaman geçmeden o bölgeye anında refleksimizi yaparak kuvvetlerimizi gönderiyoruz.”
KARŞILIK VERİYORSA KARŞILIĞINI GÖRECEK”
“Bunlar Muğla sınırları içerisindeyse kesinlikle arkadaşlarımız güvenlik güçlerimiz bunları elbette yakalayacaktır” diyen Vali Çiçek, aranan askerlerin teçhizatlarını ve silahlarını atıp, sakladıklarını ancak bunların da bulunduğunu belirterek, “Bunların üzerinde uzun namlulu ağır silahlar yok ama tabanca var. O nedenle aranan şahıslarla tabancaları her ne kadar üzerlerinde olsa da şu anda operasyon yapan güvenlik güçlerimiz her an bunları alıp adalete teslim edecek. Eğer karşılık veriyorsa da karşılığını görecek. Bu operasyonlara hiç ara vermiyoruz” diye konuştu.
“İHBAR MÜESSESESİ BİZLERE YARDIMCI OLUYOR”
Operasyonlarda vatandaşın desteğinin olduğunu söyleyen Çiçek, “Gerçekten burada huzurunuza şehirde ve mahallede, kırsal bölgede hangi görevde olursa olsun tarlasında hasadını yağan, iş yerinde işini yapan, seyahat eden gördüğünü duyduğunu hemen en yakın güvenlik birimlerimize bildiriyor. İhbar müessesesi hepimizin mücadele etmesine inanıp bizlere yardımcı oluyor. Onun için bunlar nereye kaçarsa kaçsınlar, elimizdeler. Bu vesileyle Muğla güvenlik güçlerine gösterilen yakınlıktan dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.
“DUVAR ÖRMÜŞ DURUMDAYIZ”
Vali Çiçek basın açıklamasını, “Deniz Kuvvetleri’mizle deniz unsurları dediğimiz, Yunanistan’a yakın adalara kaçmaması için hem Deniz Kuvvetleri’mizle hem de sahil güvenlik komutanlığımızla duvar örmüş durumdayız” diyerek bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.