Yaralı Delice Doğan Düzce Üniversitesi’nde Tedavi Edildi

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü tarafından Fakülte kampüsünde bulunan ve uçamadığı anlaşılan Delice doğan türü, bakımı yapılıp beslenerek doğaya bırakıldı.

Üniversite'den yapılan açıklamaya göre kampüste Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ambarlı uçamaz hâlde bir adet Delice doğan buldu. Dekan Yardımcısı ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akif Keten tarafından bakıma alınan ve İlk günlerde beslenme için verilen gıdaları almakta zorlanan doğan, gün geçtikçe iyileşti. Yırtıcı kuş yedi gün boyunca bakımı yapıldıktan sonra, Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi’ndeki Orman Fakültesi binasının önünde yer alan ormanlık bölgede doğaya salındı.

“Yırtıcı kuşların devamlılığının sağlanması önemli”

Delice doğanı doğaya geri kazandırdıktan sonra görüşlerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, “Tüm canlılar gibi yaban hayvanlarının da yaşam hakkı vardır. Doğanlar, kartallar, şahinler gibi yırtıcı kuşlar, sayıca tabiatta diğer kuş türlerine nazaran az olan türlerdir. Dolayısıyla bu türlerin devamlılığın sağlanması önemlidir. Bu türlerin tabiattaki varlığı, bize bu ortamların sağlıklı olduğunu gösterir” diyerek üniversitenin Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nün doğal yaşamın sürdürülmesine hassasiyetle yaklaştığını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.