Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan recep tayyip erdoğan çin chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri

"Yarından İtibaren Anayasa Değişiklik Teklifimizi TBMM’ye Veriyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, “Yeni anayasa çalışmalarımızı MHP ile beraber sınırlı bir değişikliği öngören teklifi hazırladık. AK Parti Grubu olarak yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi TBMM’ye veriyoruz. Bu teklifle birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’de koalisyon dönemini sona erdirecek, güçlü meclis, güçlü icra şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri yaşayacağız” dedi.

Başbakan Yıldırım, Zonguldak’ta Filyos Limanı’nın açılışında konuştu. Liman projesinin Bartın’ı, Karabük’ü de ilgilendirdiğini, Türkiye’nin Doğu Karadeniz’e açılan en büyük kapısı niteliğinde olduğunu ifade eden Yıldırım, Zonguldak ve ilçelerinde Filyos Limanı’nın yanı sıra toplam tutarı 700 milyonu aşan 72 tesisin de toplu açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dün bütün Türkiye için teşvik ve tedbir paketlerini açıkladıklarını anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bugün de Zonguldak’a müjdelerimizi getiriyoruz. Teşvik paketimizde istihdamdan üretime, esnaftan KOBİ’ye birçok kesimi ilgilendiren önemli kararlar aldık, açıkladık. Böylece dünyada krizin tüm hızıyla devam ettiği bu günlerde firmalarımızın esnaflarımızın ihtiyacı olan nakdi gidermek için 250 milyar liralık kredi hacmi oluşturduk. KOBİ’lere ilk yıl ödemesiz üç yıl boyunca 50 bin liraya kadar faizsiz krediyi nakit olarak vereceğiz. 2017 de 600 bin vatandaşımıza İŞKUR marifetiyle iş sağlayacağız. Özel sektör işverenlerinin asgari ücret desteğinden yararlanmaları için ilk üç aylık primlerinin yılın son üç ayına ertelenmesine karar verdik.

-FİLYOS LİMANI YILDA 25 MİLYON TON YÜKLEME BOŞALTMA KAPASİTESİNE SAHİP-

14 yıldır Türkiye’nin kalkınması için refahı için çok büyük bir seferberlik başlattık. Sultan İkinci Abdülhamit’in hayali olan ve onun döneminden bu yana bekleyen Filyos Projesi hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece başlangıç. Ama onun arkasında yüz binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Bu yatırımla birlikte Zonguldak’ı deniz ulaşımında Karadeniz’in bir yıldızı haline getirmiş olacağız. Zonguldaklıların bu projeyi yıllardır beklediğini biliyorum. Liman projesiyle beraber başka yatırımlar da aynı zamanda gelecek. 607 hektarlık alanı limanın etrafında endüstri sanayi bölgesi ilan ettik. Bu ne demek? Burada babrikalar yapılacak. Büyük kısmı fabrikalar, bir kısmı da orman arazisi olarak yeşilliği muhafaza ediyoruz. Bu endüstri bölgesinde fabrikalar kurulacak, üretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız, 12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip olacak bu liman. Bu endüstri bölgesi de, limanla birleşmiş olacak. Limana karayolu bağlantıları gerçekleştirecek. Yol üzerinde bulunan Mithatpaşa, Aslan Kaya tünelleri önümüzdeki sene hizmete girecek.

-ZONGULDAK’A 72 HİZMET TESİSİ-

Bugün limanla birlikte 72 hizmet tesisini de açıyoruz. Bölünmüş yollardan köprülere, okullardan gençlik merkezlerine, maden müzesinden yüzme havuzu ve spor salonlarına varıncaya kadar birçok tesisi Zonguldak’a kazandırıyoruz. Alaplı’da 500 kişilik yurt yapıyoruz. Ereğli’ye 350 yataklı, Devrek’e 100 yataklı, Çaycuma’ya 75 yataklı hastaneyi yaptık, resmi açılışını yapıyoruz. Zonguldak’a 400 yataklı büyük bir hastane yapma kararı aldık. Başladık ama maalesef inşaatı devam ettiremedik. Bunun da sorunları çözülüyor ve Zonguldak’a yakışır 400 yataklı şehir hastanesini yapmış olacağız. Zonguldak’ta 14 yılda 7 milyar yatırım yaptık. Bu bağlamda bin 400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2112 konut bitirdik, 1686 yeni konutun da yapımı devam ediyor. 44 taşkın koruma, dere ıslahı gerçekleştirdik. 12 milyon fidan diktik. Çaycuma havaalanını elden geçirdik. Filyos Limanı açıldığında Çaycuma havalimanına daha çok sefer olacak, daha çok Zonguldak’ın ekonomisi gelişecek. Bu süre içinde toplamda 156 kilometre bölünmüş yol yaptık. 16 devam eden projemiz var. Zonguldak-Bolu arası tamamen bölünmüş yol olarak tamamlandı. Aynı şekilde Zonguldak-Bartın arasına bölünmüş yol yapıyoruz, 4 kilometrelik bölüm kaldı.  Bütün çalışmalar tamamlandığında Bolu’ya, Bartın’a, Karabük’e, Düzce’ye artık bölünmüş yollarla konforlu şekilde seyahat edeceksiniz.

-“14 YILDA DENİZCİLİĞE ÖNEM VERDİK”-

Dış ticaretin gelişmesi, ekonomimizin dışa açılması, dünya ekonomisiyle bütünleşme, kıyı şeridi olan illerimize ayrı bir önem veriyoruz. Filyos Limanımızın dış ticaretinin gelişmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda denizciliğe önem verdik. 2002’de sadece 35 olan denizcilik okulları sayısını 100’ün üzerine çıkardık. Deniz ticaret filomuz dünyada 19. sıradaydı, bugün 14. sıraya yükseldi. Tersane sayımız 37’den 79’a çıktı. Deniz ticaret alanında ÖTV’siz yakıt getirerek taşımacılığı teşvik ettik, taşımacılığı yüzde 80 artırdık. Sahillerimiz etrafında 293 olan balıkçı barınağı sayımızı 384e çıkardık. İzmir’e, Mersin’e büyük bir liman, Filyos’a da Türkiye’ni n üçüncü büyük limanını başlattık. Önümüzdeki seneden itibaren endüstriyle ilgili yatırımları başlatacağız.

-“ANADOLU İNSANI VAR OLDUKÇA, BU ÜLKEYİ KİMSE DİZE GETİREMEZ”-

Etrafımızdaki ülkelerde büyük sıkıntılar var. Suriye’de, Irak’ta maalesef milyonlarca mazlum insanlar hiç uğruna hayatlarını kaybediyor. Türkiye olarak bölgedeki bu adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için hükümetimiz bütün gayretleri gösteriyor. Oradaki kardeşlerimize kucak açmak için bütün imkanları seferber ediyoruz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki Anadolu insanı var oldukça, bu ülkeyi kimse dize getiremez. Gerek bölücü terör örgütlerine, gerek FETÖ’ye karşı bu milletin neler yaptığını bütün dünya gördü.

Her alanda büyük değişim yaşıyoruz. Siyasetle, demokrasiyle, adaletle milletimize yaraşır bir ülke olmaya gayret ediyoruz. Bu heyecanı, bu azmi Türkiye’nin her köşesinde bütün vatandaşlarımızın gözünde görüyorum. Şimdi ise artık ülkemizi darbelerden kurtarmak, bir daha darbelerle anılmamak ve istikrarsızlığın Türk siyasetinin tarihinden tamamen kalkması için sistem değişikliği çalışmasına devam ediyoruz. Yeni anayasa çalışmalarımızı MHP ile beraber sınırlı bir değişikliği öngören teklifi hazırladık. AK Parti Grubu olarak yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi TBMM’ye veriyoruz. AK Parti söz veren, verdiği sözü yerine getiren bir partidir. Bu teklifle birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’de koalisyon dönemini sona erdirecek, güçlü meclis, güçlü icra şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri yaşayacağız. Meclis’te bu görüşmeleri yaparak, Meclis onaylarını müteakip bu sözümüzü de gerçekleştirmek için tekrar size geleceğiz. Şunu iyi biliyoruz, Türkiye’de sorunların krizlerin çözüldüğü nihai yer millettir."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.