Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd chp tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli rusya deprem CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin İsrail Pandemi

YARSAV Ensarioğlu'na Tepki Gösterdi

YARSAV, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun sözleri hakkında “Güç odaklı hareketler, ancak gücün ömrü süresince hukuksal sorumluluğu öteleyebilir, asla yok edemez. Yargı sistemi üzerinde nasıl bir ele geçirme çalışması yapılırsa yapılsın YARSAV ilkesel duruşunu her zaman gösterecektir” dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), AK Partili Ensarioğlu’nun sarf ettiği “Yasama, yargı, yürütme bizde. Bizim AK Parti hükümetini denetleme gibi şeyimiz olabilir mi?” sözlerine ilişkin yazlı açıklama yayımladı. “Yargıyı Tamamen Ele Geçiremeyeceksiniz” başlığıyla yayımlanan açıklamada, Ensarioğlu’nun anayasanın askıya alındığını ve güçler birliğine geçildiğini dile getirdiğinin altı çizildi.

-“HSYK NEDENSE DEVREYE GİRMEMEKTEDİR”-

Ensarioğlu’nun konuşmasına HSYK’dan bir tepki gelmediğini vurgulayan YARSAV, “HSYK üyelerinin, kendilerine yönelik her muhalif eleştiri karşısında bürokratik ya da insani nezaketle bağdaşmayacak şekilde, adeta bir hiddet ve öfke patlamasına dönüşen duyarlılıkları, yargının kurumsal onurunun korunmasında nedense devreye girmemektedir” ifadelerini kullandı.

-“YARSAV BU ÇALIŞMALARA KARŞI DİRENECEKTİR”-

Yargıç örgütlerinin, avukatların, yüksek yargı organlarının Ensarioğlu’na cevap vermelerini beklediklerini ifade eden YARSAV, “Yargıyı ele geçirdiklerini söyleyen sayın milletvekiline karşı bir cevap verilecek mi?” ifadesini kullandı. Ensarioğlu’nun sözlerinin malumun ilamından ibaret olduğun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Güç odaklı hareketler, ancak gücün ömrü süresince hukuksal sorumluluğu öteleyebilir, asla yok edemez. Yargı sistemi üzerinde nasıl bir ele geçirme çalışması yapılırsa yapılsın, yargı mensupları ve yargının örgütlü gücü olan YARSAV bu çalışmalara karşı direnecek, gözünü budaktan, sözünü her türlü iktidardan sakınmayacak, baskılara boyun eğmeyecek ve hukuksal, ilkesel duruşunu her zaman gösterecektir.

Yargının asli sahibi olan toplumun tüm kesimlerinin de, sığınacağı son çatı olan yargı kurumunun elinden alınmasına rıza göstermeyeceği inancındayız. Bu konuda sessizlik ya da ikircikli bir tavrı affedilmez bir hata, karşı koyuşu ise tarihsel bir sorumluluk olarak görüyoruz.”

Öte yandan, söz konusu yayına Ensarioğlu ile birlikte katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da hükümetin denetlenmesi hakkında, “Oğlan bizim kız bizim niye denetleyelim” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.