Öne Çıkanlar bitlis ırak atlasglobal çin ukrayna janet yellen faiz oranı değişmedi en düşük kurban fiyatı fiyatlar tbmm terör abd

YAŞ Kararları Açıklandı

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.

Toplantı sonrası Terfi kararları, Uzatma Kararları ve Emeklilik kararları açıklandı. 

1. 23 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kü lliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOGH AN Başkanlığında icra edilen, 2020 yılı Yü ksek Askeri Şû ra olağan toplantısında, Tü rk Silahlı Kuvvetlerinde gö revli general/amiral ve albaylardan; a. Bir ü st rü tbeye yü kseltilecekler, b. Gö rev sü resi uzatılacaklar, c. Kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları gö rü şü lerek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOGH AN’ın onayı ile karara bağlanmıştır.

2. 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak ü zere; a. 17 general ve amiral bir ü st rü tbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yü kseltilmiş, b. 35 general ve amiralin gö rev sü releri bir yıl, 294 albayın gö rev sü releri ise iki yıl sü re ile uzatılmış, c. 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla emekliye sevk edilmiş, ç. Halen 226 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla 247 olacaktır.

3. 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak ü zere; a. K.K.K.lığından Korgeneral Metin GU] RAK Orgeneralliğe, Tümgeneral Veli TARAKCI Korgeneralliğe, Dz.K.K.lığından Koramiral Ercüment TATLIOGH LU Oramiralliğe, Tümamiral Aydın ŞIaRIaN Koramiralliğe terbi ettirilmişlerdir. b. K.K.K.lığ ından Tuğ generaller Tevbik ALGAN, Halil SOYSAL, Iadris ACARTU] RK, Zorlu TOPALOGH LU, Muammer ALPER, Emre TAYANÇ, Hakan O] ZTEKIaN, Davut ALA ve Sıtkı VARLI Tümgeneralliğe; Dz.K.K.lığından Tuğ amiraller Ayhan GEDIaK ve Mustafa KAYA Tü mamiralliğ e; Hv.K.K.lığından Tuğgeneraller Yaşar KADIOGH LU ve Hü seyin DUMAN Tümgeneralliğe terbi ettirilmişlerdir.

4. Bir ü st rü tbeye yü kselen, gö rev sü releri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rü tbe ve gö revlerinin Milletimize, Devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz.

5. Bü yü k bir ö zveri ve onurla gö rev sü relerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkü r eder, hayatlarının yeni dö nemlerinin aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.