Öne Çıkanlar gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket tesk genel başkanı bendevi palandöken merkez bankası hava durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çin pkk Batuhan Sert Ankara Valisi Ercan Topaca aydın

Yaş Kararları Açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında düzenlenen YAŞ toplantısı ile altı general ve amiral bir üst rütbeye, 61 albay ve general amiralliğe terfi ettirilirken, sekiz generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri iki yıl uzatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen YAŞ toplantısının sonuçları açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli general, amiral ve albaylar arasından bir üst rütbeye yükseltilecek, görev süresi uzatılacak ve emekliye sevk edilecek personelin durumu YAŞ toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan YAŞ kararlarına göre altı general ve amiral bir üst rütbeye, 61 albay general ve amiralliğe yükseltilirken sekiz generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

 “Yeni Rütbe ve Görevlerin Hayırlı Olmasını Dileriz”

Terfi ve görev uzatımları 30 Ağustos 2017’den itibaren geçerli olacak. Öte yandan MSB tarafından YAŞ kararları ile ilgili yapılan açıklamada, “Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Aziz Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz” denildi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.