Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye akbank vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Yıldırım: 15 Temmuz Türkiye’nin Mikroplardan Temizlendiği Gündür

Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz Türkiye’nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan, milleti huzursuz eden unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Yenikapı Meydanında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde konuştu. Yıldırım, “15 Temmuz’da bu milletin önüne geçtiğiniz için, son 100 yılın en büyük tehlikesinden koruduğunuz için sizleri selamlıyorum” dedi.

“CHP Genel Başkanı ve bütün CHP mensuplarını, darbenin ilk saatlerinde milli iradeden yana net bir tavır koydukları için yürekten selamlıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanını ve bütün ülkücü kardeşlerimi, ilk andan itibaren hükümetimizin yanında, cumhurbaşkanımızın yanında sarsılmaz bir demokrasinin savunucusu olduğunuz için yürekten selamlıyorum” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

-“GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN”-

“AK Partili kardeşlerim, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim, her siyasi görüşten, her kesimden değerli vatandaşlarım, bu muhteşem kardeşlik tablosunu bugün bize yaşattığınız için, bizi buraya getirdiğiniz için hepinize milletim adına teşekkür ediyorum. Sevgili milletim, bugün size Nazım Hikmet’in dizeleriyle diyorum ki, ‘Emret ki ölelim, emret, güneşi içiyoruz sesinde! Akın var, güneşe akın, güneşi zapt edeceğiz, güneşin zaptı yakın.’

-“BİZİ ÖLDÜRMEYEN HER DARBE, BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRİR”-

15 Temmuz, İkinci Kurtuluş Savaşı’dır. Allah’a hamdolsun, toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde, bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla, kardeşliğimizle bir olarak, beraber olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımız işgal edeceklerdi, sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirdi, bizi öldürmeyen her darbe, bizi daha da güçlendirir, işte burada olduğu gibi.

-“SİYASETTE MEYDANA GELEN BU BİRLEŞTİRİCİ TABLOYU BOZMAYACAĞIZ”-

Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu, bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi milletimizle, siyasi partilerimizle, sivil toplumlarımızla, liderliğimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kardeşlerimizin Kürt’ü ile Türk’ü ile bunların arasına girenler, işte bu hainlerdi. Kürt ile Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Kürt-Türk, Alevi-Sünni arasındaki muhabbet, dayanışma, kardeşliği daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimizin arasından çıkaracağız. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bir olursak ulaşamayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şey yok. Beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. 15 Temmuz Türkiye’nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan, milleti huzursuz eden unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz.

Şunu herkes bilmelidir ki 15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden terör örgütü lideri Feto, Türkiye’ye gelecek, hesabını verecektir. Aziz milletim hiç merak etmeyin bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.