Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Yıldırım’dan Trump’a Çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanlık seçimlerini kazanan Trump’a Fetullah Gülen’in iadesi konusunda çağrıda bulunarak, “İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasında tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir sayfa açmış olursunuz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılı açılışında konuştu. Türkiye’nin olağanüstü bir durumdan geçtiğini, ancak bunu vatanını, milletini, bayrağını seven silahlı kuvvetlere mal etmenin doğru bir iş olamayacağını söyleyen Yıldırım, “Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz her zaman ülkenin birliği bağımsızlığı için her zaman seve seve canını ortaya koymuştur. Bugün burada güvenlik güçlerimizin arasında yer alacak gençlerimizin yetişmesi için faaliyet gösterecek akademinin eğitim öğretim yılını açıyoruz. Üç kıtada adaletle hükmeden dünya devletinin doğduğu bu topraklarda insanımızın istediği takdirde hedefleri nasıl gerçeğe dönüştüreceğinin bir hikayesi vardır. Tarihten gelen dersleri çıkarabilirsek, milletimizin, devletimizin ne kadar zengin bir kültürel altyapıya sahip olduğu ortaya çıkar. Bunun için geleceğe kararlı adımlarla gitmek zorundayız. Bizler de bu ülkenin yönetiminde görev alanlar olarak koyduğumuz hedefleri daima Türkiye’nin insanından aldığımız güçle bir bir gerçekleştirdik. Şimdi çok daha ileri hedeflere doğru milletimizle emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınması gereken bütün tedbirleri aldık ve bir çok yapısal dönüşümleri gerçekleştirdik. Bu süreçte güvenlik teşkilatımızın subay, astsubay ihtiyacını karşılamak üzere yeni eğitim kurumları ihdas ettik. Milli Savunma Üniversitesi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bunların en önemlilerindendir. Bilindiği gibi, 15 Temmuz öncesi en büyük yapısal reform Silahlı Kuvvetlerde gerçekleşmiş, Jandarma ve Sahil Güvenlik zaten İçişleri Bakanlığında faaliyet göstermekteydi. Ancak bir yanıyla da silahlı kuvvetlerde olmaya devam ediyordu. Bu ikili yapının ortadan kaldırılarak her yönüyle bütün görev süresinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde olması bakımından gerekli düzenlemeyi yaptık. Diğer yandan da silahlı kuvvetlerin subay, astsubay ihtiyacını karşılamak için Milli Savunma Üniversitesi’ni kurduk. Hem sivil kaynaklardan hem askeri kaynaklardan öğrenci alacak, yetiştirecek, ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edecek. Bugün 733 öğrenci ile eğitim hayatına başlıyor. Bütün öğrenci ve akademisyenlerimize hayırlı olsun diyorum.

FETÖ ve bölücü terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyor. Demokrasimiz daha da güçlendi. Millet olarak birlik beraberliğimize sarıldık. Hangi isim altında olursa olsun, bu terör örgütlerine karşı gerek yurt içinde gerek dışında mücadelemiz kararlılıkla sonuna kadar devam edecek. Teröre karşı mücadele verirken, dostumuzu da düşmanımızı da tanıyoruz. Bizim teröre karşı farklı standardımız yok. Ancak bazı ülkeler terörde de ‘senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ gibi ne izana, ne insanlığa sığan bir tasnif yapıyorlar. Suriye’de yapılan budur, bir terör örgütü ile başka bir terör örgütünü yok etmek için mücadele edemezsiniz. Eğer böyle bir mücadeleye devam ederseniz, o destek verdiğiniz terör örgütü yarın bela olur.”

-TRUMP’I TEBRİK-

Başbakan Yıldırım, bugün sonuçlanan ABD Başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump’ı tebrik etti. Seçim sonucunun birçok insanın düşündüğünün aksine farklı şekilde sonuçlandığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ABD’nin 45. Başkanı olarak seçildi. Sayın Trump’ı tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye-ABD stratejik ortaklığının tartışmalardan kurtarmış şekilde, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen dostluk ilişkilerimizin daha da ileri götürülmesi için yeni başkana bir fırsat alana oluşturmuş olurum.
15 Temmuz darbe girişiminin başı, aklı, yürütücüsü ve azmettiricisi olarak ABD topraklarında yaşayan Fetullah Gülen’in bir an önce ülkemize iade edilmesi konusunda buradan yeni başkana açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasında tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir sayfa açmış olursunuz.”

-“50 BİN MÜLTECİYİ SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİMİZ KURTARDI”-

Sahil Güvenlik Komutanlığının, önemli görevler üstlendiğini ifade eden Yıldırım, Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşlar dolayısıyla bazı mültecilerin denizden gitmek zorunda kaldığını belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Binlercesi Ege’nin Akdeniz’in azgın sularında yok olup gitti ama en az 50 bin mülteciyi de Sahil Güvenlik ekiplerimiz hayatını kurtardı, tekrar hayata tutunmalarına destek oldu. Ülkemizin stratejik konumu belli. Her zaman doğu ve batı medeniyetinin buluştuğu yerde bulunuyor. Bu da bir takım zorluk ve avantajları beraberinde getiriyor. Anadolu toprakları, bugün ulaşım, elektrik, iletişim, enerji koridorları bakımından çok ama çok önemli bir yerdedir. Etrafımızda 1.5 milyarlık nüfus yaşıyor, 30 trilyon dolarlık milli gelir var ve bu coğrafyaya Türkiye’den 3 saatte ulaşabiliyorsunuz. Dünyanın hiçbir ülkesi bu kadar avantajlı konuma sahip değil. Hal böyle olunca bu topraklarda gözü olanlar artıyor. Bugün bizim verdiğimiz mücadele, aslında bu coğrafyanın tabiatından kaynaklanan mücadeledir.

Hükümetimiz bir yandan sosyal ve fiziki kalkınmayı sürdürürken, sizler, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, polisimiz güvenliğin yurdun her köşesinde sağlanacak şekilde gece gündüz demeden aynı hızla devam edeceksiniz. Milletimizin bizden beklediği bir şey var, Türkiye daha az terörü, daha fazla geleceği konuşsun. Kalkınmayı, refahı, kardeşliği konuşalım, gelişmiş, büyümüş, etrafındaki ülkelere destek veren bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayan Türkiye’yi konuşalım. Millet adına hepinize teşekkür ediyorum, ancak işimiz daha bitmedi. Birçoğunu yaptık yapacak daha çok işimiz var, onu da kararlılıkla ve büyük bir uyum içerisinde, bu anlayışla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor, edecek.”

-ÖĞRENCİLERE NASİHAT-

Başbakan Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencilerine şu nasihatte bulundu:

“Değerli öğrenciler, milletimiz sizden çok şey bekliyor. İnanıyorum ki bu akademide güvenliğimizi rahatlıkla emanet edebileceğimiz çok değerli gençlerimiz yetişecek. Buradan mezun olan gençlerimiz, millete hizmet etmek, mesleğinin onurunu yükseltmek için kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecek. Göreve geldiğinizde devletle millet arasındaki bağı güçlendirmek için önemli rol alacaksınız. İnsanlarımız zor zamanlarında sizleri en yakınında görmelidir ve sizlere güveni daha da artmalıdır. Görevinizi yaparken hukukun içinde olmaya mutlaka özen gösterin, adaletle muamele edin, insan onuruna sahip çıkın. Devletle toplumun kucaklaşmasında, demokratik düzenin tesisinde, hukuk devletinin devamında her birinize tarihi sorumluluklar düşüyor. Vatandaşlık duygusunun güçlenmesi, hak ve hukukun güvence altına alınması ve vatandaşlarımızın bu şekilde hissetmesiyle mümkündür. Emniyet ve adalet duygusunda zaaf oluşursa güven ve bağlılık da zayıflar, birlik ve beraberliğimiz yara alır. Onun için bu hayati görevde herhangi bir zafiyete yer olmamalıdır. Milletin güvenliğini tesis etmek üzere devletin üniformasını giymek de büyük bir sorumluluğu icap ettiriyor. Üniformalar, kendilerini toplumdan ayıran kıyafetler değil, aksine milletimizin hizmetinde olduklarını gösteren, güven veren nişanelerdir. Sizler görevinizi hakkıyla yerine getirmeye devam ettikçe, milletimiz size olan şükran duygusunu daima canlı tutacaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne adım adım yaklaşırken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmek için, önümüzde zorlu ve önemli hedeflerin olduğunu biliyoruz. Bu hedefleri gerçekleştirmenin yolu, daha fazla birlik, beraberlik, huzur ve barıştır. Huzuru, birliği ancak ve ancak terörü tamamen ülke topraklarından çıkarmakla mümkündür. Onun için amansız mücadelemiz tüm kararlılığımızla devam etmektedir. Toplumun güvenliğini sağlamakla görevli kurumlarımız barışa ve huzura yaptıkları katkılarla ülkenin geleceğini aydınlatmaya devam edecekler.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.