Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata kastamonu

"Yılsonuna Kadar Bekleyelim, Sonra Millete Gidelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un sözlerine yönelik, “Geç kaldınız ya, hemen kararınızı verin. Sayın Başbakan burada, bakanlar burada, ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yılsonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Milli Tarım Projesi Toplantısı‘nda konuştu. Projenin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Türkiye’de toprakların doğru planlama ve yeterli teknik destek ile doğru değerlendirilemediğini belirterek, bu durumun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

-“AZOTLU GÜBREDEN VAZGEÇİP DOĞAL GÜBREYE GEÇMEMİZ GEREK“-

Toprakların azotlu gübre ile mahvedildiğini ve reformlarla doğal gübreye geçilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Doğal gübreye dönerken de yapmamız gereken işlerin başında bana göre, çöp atıkları diyoruz ya, bunları biz kompost gübreye çevirmek suretiyle gübrelemede bunları kullanabiliriz. Bunları kullanmak suretiyle de bu kimyevi azotun tehdidinden bütün tarımsal gıdalarımızı kurtarabiliriz. Şu anda sadece 30 büyükşehir belediyesi bu konularla ilgili adımını atsa, kompost gübre üretimini hızlandırsa, bundan çok büyük nimet elde ederiz” diye konuştu.

-“DOMATESTEN BİBERDEN DOLAYI ENFLASYONDAN OLUMSUZ ETKİLENMEMEMİZ GEREKİR”-

Türkiye’nin enflasyon hedeflerine ulaşamamasının en önemli sebebinin gıda fiyatları olduğunu belirten Erdoğan, “Enflasyon rakamları açıklandığı zaman gerçekten ağrıma gidiyor. Biz bu noktada domatesten biberden dolayı enflasyondan olumsuz etkilenmememiz gerekir” dedi. Erdoğan konuşmasında, sebze ve meyve çeşitlerinin artması gerektiğini dile getirdi.

-“BEN DE BİR ÇOBANIM”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peygamberlerin mesleği olan çiftçiliği ve çobanlığı teknolojinin tüm imkanları ile destekleyerek doğru planlama ile yönlendirme ile teşvik ederek ülkemizde hak ettikleri konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayın. Çobanlığın felsefesini anlamayan, onun psikolojisini yaşamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım” dedi.

Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehadetinin bölücü terör örgütü ile olan mücadele azmini artırdığını söyleyen Erdoğan, “Yeni güvenlik konseptimizde, PKK’nın veya bir başka terör örgütünün çapı ne olursa olsun hiçbir eylemine karşı en küçük bir müsamaha, tereddüt yoktur. Böyle bir durumda var gücümüzle terör örgütünün tepesine binecek, bilinen-bilinmeyen ne kadar adamı, destekçisi, yardakçısı varsa hepsini de hukuk çerçevesinde hak ettiği cezaya çarptıracağız” dedi.

-“HÜKÜMETİMİZ VE MHP İDAM KONUSUNU PARLAMENTODA GÖRÜŞMEKTEN YANALAR”-

Terörle mücadele mesajlarının ardından vatandaşların “idam” sloganları atması üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

“Şu anda hükümetimiz ve MHP idam konusunu parlamentoda görüşmekten yanalar. Bütün mesele parlamento bu kararı aldığı anda, bana onaya geldiğinde ben bunu onaylarım. Ondan sonra millete gidecek bu. Asıl onay mercii sizsiniz. Şimdi batı ‘İdam olmaz’ diyor. Ben de buradan sesleniyorum. Ey batı, bu milletin kaderi sizin elinizde değil. Bu milletin kaderi bizim elimizdedir.”

-“ÖNCE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEMSİLCİLERİNİ TEMİZLEYİN”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un sözlerini ise şu sözlerle eleştirdi:

“Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. E nesin sen? Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun? 53 yıldır Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almayan sen veya siz, nasıl olur da Türkiye hakkında böyle bir karar verme yoluna gidersiniz.

Avrupa Birliği Parlamentosu’nda Avrupa Kongresi’nde önce terör örgütlerinin temsilcilerini temizleyin. PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmek meseleyi bitirmez önce onların temsilcilerini temizleyin de sizi o zaman görelim.

Şu anda her tarafta terör örgütünün ajanları cirit atıyor. Onlara her türlü desteği vereceksiniz, sonra kalkıp Türkiye’ye Avrupa Birliği ile ilgili müzakereler durdurulabilecek diyeceksiniz. Geç kaldınız ya, hemen kararınızı verin. Sayın Başbakan burada, bakanlar burada, ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yılsonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? İngiltere bile millete gitti. Millet ne yaptı, çıkalım dedi.

-“ŞU TERBİYESİZE BAK, ‘YAPTIRIM UYGULARIZ’ DİYOR”-

Anlıyoruz ki birileri kendi akıllarınca bize bu coğrafyayı dar etmek istiyorlar. Ellerinden geleni arkasına koymasınlar. Biz de bu saldırıya cevap olarak. Ne diyor? Şu terbiyesize bak, ‘Yaptırım uygularız’ diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç. Bizde bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar maşa, ne kadar alet, ne kadar hain varsa hepsinin başını eziyoruz, ezeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.