Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Yüksekova'da Kimyasal Gaz İddiası

Hakkari Valiliği, Yüksekova’daki operasyonlarda güvenlik güçleri tarafından kimyasal gaz kullanıldı iddialarına yalanlama geldi.

Hakkari valiliği, “Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir” dedi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın açıklamalarına dayandırılarak yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 19 Mart’ta kimyasal gaz kullandığına yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerinin Yüksekova’daki operasyonlarda, kimyasal gaz ve benzeri unsurların kullanılmasının kesinlikle söz konusu olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir” diyerek iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.