Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google akbank suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

"Zigana Tüneli 29 Ekim 2019’da Açılacak"

Başbakan Binali Yıldırım, bugün temelini attıkları Zigana Tüneli’nin 29 Ekim 2019’da bitirileceğini söyleyerek, “İleri teknoloji ne varsa, tüneller, köprüler, zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Zigana-Gümüşhane yolu Köstere mevkiinde Yeni Zigana Geçidi Temel Atma Töreni'nde konuştu. 15 yılda Türkiye’nin üçe katlandığını, bölünmüş yolun 6 binden 25 bin kilometreye çıkarıldığını ifade eden Yıldırım, “Yolları böleriz ama Türkiye’yi asla böldürtmeyiz” dedi.

Zigana Tüneli’nin tarihi İpekyolu’nun en önemli noktası olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, tünel inşa edilince Trabzon’dan Gümüşhane’ye, Bayburt’a, Erzurum’a ve Gümüşhane’den Erzincan’a yolun daha kısalacağını, güvenli hale geleceğini, insanların rahat şekilde seyahat edeceğini kaydetti. Yıldırım, şöyle devam etti:

“Geçmişte bu Zigana Dağı nice ocakların sönmesine sebep oldu. Hatta türkülere ağıtlara konu oldu. Eskiden ticaret yapanlar, doğu Anadolu ve İran’ın batıya açılan limanı olan Trabzon’a ulaşmak için bu dağları aşmak zorundalardı. Artık bu topraklarda hiçbir yerde hayatta kalma derdiyle seyahat olmayacak. Konforlu, huzurlu, emniyetli, vatandaşlarımız 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesine rahatça gidecekler. İleri teknoloji ne varsa, tüneller, köprüler, zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. Bu anlayışla çalışıyoruz, AK Partinin çalışma anlayışı bu.

-AÇILIŞ TARİHİ 29 EKİM 2019-

Karadeniz’de Temel var, Dursun var bir de Hızır var. Eskiden temeli atarlar, dursun derler, Hızır’ı da gönderirler. Şimdi temeli atıyoruz, dursun demiyoruz, Hızır’ı çağırıyoruz. Hızır gibi yetişiyor ve 4 senede 30 kilometreye yakın tüneli bitiriyoruz. Yüklenicimiz Cengiz İnşaat diyor ki, 2020’nin sonunda ancak biter. 29 Ekim 2019. 1,5 sene kısaltıyoruz. Hizmetler gecikmeden bitecek.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.