Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB bugünün gündem başlıkları AİLE mardin hizmet trt ekonomik güven endeksi Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran

Bakırköy Belediye Tiyatroları Ukrayna Yolcusu

Bakırköy Belediye Tiyatrolar (BBT) tarafından sahnelenen göç ve kimlik meselesi ekseninde kadın sorununa değinen “Lena, Leyla ve Ötekiler” adlı oyun Ukrayna’da sahnelenecek.

Türkiye’de ilk kez BBT tarafından sahnelenen Zehra İpşiroğlu’nun yazdığı, Ayla Algan’ın yönettiği göç ve kimlik meselesi ekseninde kadın sorununa değinilen bir oyun olan “Lena, Leyla ve Ötekiler” Ukrayna’ya gidiyor. 4 ve 9 Ekim tarihleri arasında Kiev’de gerçekleşecek olan 15. Uluslararası MARIA – Kadın Monodrama Tiyatro Festivali kapsamında 5 Ekim 2017 Pazar Günü saat 20.00’de Ivan Franko National Academic Drama Theater, S.Duchenko’da sahnelenecek oyunda Cihan Bıkmaz rol alıyor. Sovyet Birliği döneminde çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını yaşamış bir kadının aşkın peşinden Türkiye'ye gelişi ve kendini kültürel uyumlanma çabası ile burada var etmeye çalışması dünya tarihinin yakın dönemine de ayna tutuyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da 2017 yılında Türkiye’de pek çok saygın tiyatro ödüllerini alan Bakırköy Belediye Tiyatroları oyunlarının yurt dışındaki önemli tiyatro festivallerinde de yer almasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.