Karikatür Festivalinde Ödülleri Musa Kart Verecek

Musa Kart, Çukurova Belediyesi’nin konuğu olarak 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali’ne katılacak. Ünlü çizer, kendi adını taşıyan “Musa Kart Basın Özgürlüğü Ödülü”nü bizzat takdim edecek.

Karikatür dünyasının önemli ismi, Cumhuriyet gazetesinin 1’inci sayfa çizeri karikatürist Musa Kart 17-18 Kasım tarihlerinde Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Çukurova Belediyesi açık alanında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali’ne katılacak. Tutuklu bulunduğu İstanbul Silivri Cezaevinde 272 günün ardından 21 Temmuz’da özgürlüğüne kavuşan sanatçı, kendi adına verilecek olan “Musa Kart Basın Özgürlüğü Ödülü”nü, festival kapsamında düzenlenen yarışmada ilk üçe girecek olan eser sahiplerine bizzat takdim edecek.

“Musa Kart’ı Ağırlamak Büyük Onur”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, festivale Musa Kart gibi usta ve saygın bir ismin katılmasının çok özel bir anlamı olduğunu vurgulayarak, “Sayın Musa Kart’ı Adana’da ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk ve onurdur. Kendisi bizim özel konuğumuz olacak. 16 yaş ve üzerindeki gençler ve yetişkinler kategorisindeki yarışmacılardan başarılı olanlar hem para ödülü alacak hem de ödülü böyle usta bir ismin elinden almanın gururunu yaşayacaklar” dedi.

Eser Göndermek İçin Son Gün 16 Ekim

Amatör ve profesyonel tüm çizerlere açık yarışmada 7-15 yaş arasındaki çocuklar “Aile”, 16 yaş ve üzerindeki yarışmacılar ise “Basın Özgürlüğü” konusunda karikatür çizecek. Yarışmaya eser göndermek için son gün ise 16 Ekim.
Öte yandan festivalin onur konuğu ve Karikatür Yarışması Onursal Başkanı Tan Oral, ünlü siyasetçi Altan Öymen’le birlikte “Acılı Adana” konulu bir sergi ve söyleşi gerçekleştirecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.