Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör deprem Hadise bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı gündem özeti abd çin

Kazan Belediye Başkanı Ertürk: Biz Uçakların Önüne Yatanız

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimini protesto etmek için on binlerce vatandaşın katılımıyla Kızılay Meydanı’nda düzenlenen mitingde, “15 Temmuz’da bizi sırtımızdan hançerleyenler, toprağa gömmek isteyenler, bizim tohum olduğumuzu o topraktan yeniden filizleneceğimizi unuttular” ifadelerini kullandı.

Kızılay Meydanı’nda FETÖ tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimini protesto etmek için “Egemenlik Mitingi” düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün konuşma yaptığı mitinge on binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimine ve FETÖ’ye lanet okudu.

"Atatürk'ü biz karşıladık"

Başkan Ertürk, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin asla bölünmeyeceğini belirterek, “Biz büyük Ankara’yız. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü Dikmen sırtlarında sığınacak bir liman ararken karşılayan yiğitleriz, seymenleriz. Biz Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin, Abdülhakim Arvâsi Hazretleri’nin, Şeyh Semerkandi Hazretleri’nin manevi ikliminde büyüyen, 400 çadırla başladığımız yolculukta yedi denize, üç kıtaya hükmeden, Tuna Nehri’nde abdestini alıp Viyana önlerinde namaz kılan ecdadın torunları olarak buradayız” şeklinde konuştu.

"Uçakların önüne yatanlarız"

Başkan Ertürk, “Bizleri birilerinin altına yatmakla itham edenler, F-16 savaş uçaklarının önüne yatanlarız biz. Ülkesi için, vatanı için, bayrağı için, ezanı için gözünü kırpamadan şehadet mertebesine ulaşmak için can atanlarız biz. 6 yaşındaki çocuğundan 75 yaşındaki teyzeme, Mehmet amcama kadar 40 kilometre öteden Akıncı Üssü’nün önüne gelenleriz, gerçek akıncılarız biz” ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ın arkadaşlarıyız"

Başkan Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyük insan, mazlumların yanında olan, zalimin karşısında dimdik duran Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşlarıyız. 15 Temmuz’da, o karanlık gecede bizi içimizden ve sırtımızdan hançerleyenler, toprağa gömmek isteyenler, bizim tohum olduğumuzu o topraktan yeniden filizleneceğimizi unuttular. Biz daha dün dünyanın en modern ordularına karşı tankla tüfekle değil, canla, kanla ve imanla verilen mücadelede, yeniden dirilişin başladığı o süreçte, Çanakkale’deki on altılıkların evlatlarıyız. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük Türkiye’den korkanlar, onu yıkmak isteyenler asla ve asla bu milletin karşısında başarılı olamayacaktır. Bedeli ne olursa olsun, hak bildiğimiz bu davada Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız.”

Kazan'da 7 Şehit, 59 Yaralı

Askeri darbe girişimi sırasında Kazan’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan uçakları engellemeye çalışan 8 bin Kazanlının üzerine, darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 7 kişi şehit olmuş, 59 kişi de yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.