Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti galatasaray abd çin chp pkk Koronavirüs terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bütçe Performansında Birinci Seçildi

İmar ve Yapı Derneği (İMYAD), Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi kapsamında, bütçelerini değerlendirdiği belediyeler arasından Manisa Büyükşehir Belediyesini 2015 birincisi seçti.

İMYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ayaz, yaptığı açıklamada, “Rakamlar Düzelmeden Şehirler Düzelmez!” sloganı ile başlattıkları, Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi’nin sonucunu açıkladı. 2015 yılı Büyükşehir Belediyeleri Bütçe Performansı birincisinin 220 puan ile Manisa Büyükşehir Belediyesi olduğunun belirtildiği açıklamada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tebrik edildi.

“ÇALIŞMA KAPSAMI GEREKSİNİMİ VE HEDEFLERİ AÇISINDAN ÜLKEMİZDE BİR İLKTİR”

Temmuz ayında başlatılan ve otuz Büyükşehir Belediyesinin bütçelerinin değerlendirildiği projede, Belediyelerin 2015 yılı bütçe performansları, Tahsilat, Harcama, Yatırım ve Personel alanlarında değerlendirildi. Bu çalışmanın aynı zamanda bir teşvik ve motivasyon programı olduğunu belirten İMYAD, proje hakkında şu açıklamada bulundu:
“Amacımız; Türkiye’deki belediyelerin yapmış oldukları bütçelerinin kullanımı sırasında idari başarıların tespitidir. Çalışma; kapsamı, gereksinimi ve hedefleri açısından ülkemizde bir ilktir. Kamusal alanda ihtiyaç duyulan büyük bir boşluk doldurulmuş olmakla kalmayıp, aynı zamanda geleceğe yönelik muazzam bir belediyecilik arşivinin oluşmasında öncülük edecektir. Bütçe performansını en iyi şekilde yöneten başkanların bir plaket ile ödüllendirip, kamuoyuna açıklanması rekabeti arttıracağı kanaatindeyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.