Mart Kapıdan Baktırır, Yeni CHP 'Saç Baş' Yoldurur!

-24 Ocak'ta kara saplanan CHP İstanbul örgütü ve belediyesi, yineleyen kar yağışı için çözümü buldu: Zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın!

-Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu kez işi sağlama bağlayıp kar felaketine karşı önceden önlem alıp vatandaşı sokağa çıkmamaya çağırınca haklarında, "Şu okullar olmasaydı maarifi öyle güzel yönetirdim" dediği iddia edilen Osmanlı bürokratları Haşim Paşa veya Emrullah Efendiyi anıştırdı.

İSTANBUL (ANKA) - Yeni CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u ikinci kez vuran kar felaketine karşı sözleşmişçesine vatandaşı "Mecbur kalmadıkça evden çıkmamaya" davet etti. İkilinin İstanbulluları neredeyse on yılda bir yağan kar havasını kentleriyle birlikte yaşamaya davet etmek yerine pencereden seyretmeye mahkum eden bu çağrısı Osmanlı bürokratları Haşim Paşa veya Emrullah Efendi'ye atfedilen "Şu okullar olmasaydı maarifi öyle güzel yönetirdim!" stratejisinin "Şu kar yağmasaydı karla güzel mücadele ederdim" versiyonunu hatırlattı.

-"ŞU KAR YAĞMASAYDI KARLA GÜZEL MÜCADELE EDERDİK..."

24 Ocak'ta kara saplanan yeni CHP İstanbul örgütü ve belediyesi yineleyen kar yağışı için çözümü buldu: Zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın!

Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu kez işi sağlama bağlayıp kar felaketine karşı önceden önlem alıp vatandaşı sokağa çıkmamaya çağırınca haklarında, "Şu okullar olmasaydı maarifi öyle güzel yönetirdim" dediği iddia edilen Osmanlı bürokratları Haşim Paşa veya Emrullah Efendiyi anıştırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu bu kez kar küreme araçlarını "sağlam kazığa bağlayıp" vatandaşı sosyal medyadan uyarı bombardımanına tuttu. Belediyenin kaç araç ve personelle kar mücadelesine hazır olduğunu anlatan İmamoğlu mesajlarının bir yerinde ise şöyle dedi:

"Bu süreçte zorunlu olmadıkça hiçbir vatandaşımızın trafiğe çıkmaması, uyarı ve yasaklara riayet etmesi, zaruri olarak çıkılması durumunda ise araçlarda kar lastiği kullanılması zorunludur."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yine belediye başkanı gibi işi sağlam tutarak hem vatandaşlara evden çıkmayın çağrısı yaptı, "emek", "çorba" gibi metaforlarla karla mücadeleyi parti propagandasında kullandı: "Koordinasyona katkı sunan bütün yol arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayalım, dışarıdaysanız eğer Gençlik Kollarımızın 39 ilçede ikram ettiği sıcacık çorbayla bir nebze de olsa içiniz ısınır umarım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.