Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

“Sevgi İzi” Projesine Kazan Da Katıldı

Televizyon programcısı Müge Anlı tarafından kaybolma ihtimali olan kişilerin kolay bulunabilmesi için başlatılan “Sevgi İzi” projesine Kazan Belediyesi de katıldı.

Kazan Belediyesi’nce desteklenen “Sevgi İzi” projesi kapsamında, Kazan Araştırma ve Uygulama Eğitim Merkezi öğrencilerine sevgi izi dövmeleri yapıldı. "Sevgi İzi" adlı proje sayesinde, zihinsel engelli, Alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılması amaçlanıyor. Kaybolma ihtimali yüksek kişilerin el bileklerine belirlenen numaralar dövme ile yazılıyor, böylece kişi kaybolsa bile kolundaki numaradan bulunması sağlanabiliyor. Bileğe yazılan numaranın ilgili internet sitesine girilmesi durumunda, kişiye ait kimlik bilgileri, aile bilgileri ve iletişim bilgilerine kolayca ulaşılabilecek.

Dövme Heyecanlarına Ertürk De Ortak Oldu

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de öğrencilerin dövme heyecanına ortak oldu. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Ertürk, öğrencilerle sohbet ederek, proje hakkında bilgi verdi. Ertürk, burada yaptığı konuşmada, büyük bir farkındalık projesini Kazan’da devam ettirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ”Halkımız için farkındalık yaratacak bir projeyi devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Böylelikle kaybolma ihtimali olan bireylerde artık kendilerini güvende hissedecekler. Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna fayda sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.