Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi terörist suriye chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu AİLE

Sivas’ta Tarihi Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı (DSİ) Genel Müdürlüğü “Sivas Yıldızeli’nde inşaatı süren Nevruz sulamasında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Sulama projesi ile 55 bin dekar zirai alan suyla buluşacak” açıklamasını yaptı.

Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı açıklamada, Büyükakören, Demiroluk, Yanalak, Kayalıpınar, Çubuk, Tatköy, Yakacıçavuşlu, Emirler, Cibilik, Direkli ve Kalın köylerine ait 55 bin dekar araziyi suyla buluşturacak olan sulama projesinin su kaynağını Nevruz Barajının oluşturduğunu temelden yüksekliği 54 metre olan barajda 25 milyon metreküp su depolanacağını duyurdu.

Bu Yıl 27 Bin 500 Dekarlık Kısmının Tamamlanması Hedefleniyor

Bakanlık, iki üniteden oluşturulan sulama projesinde kullanılacak bütün boruların temini yapıldığını toplam 58 bin 900 metre borunun döşeneceği projede 12 bin 600 metre borunun döşenmesi tamamlanmış bulunduğunu açıklayarak “Sulama projesi çerçevesinde 2017 yılında 27 bin 500 dekarlık kısmının sulama şebekesinin tamamlanması hedefleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Sulu Tarımla Yetiştirilen Ürünlerin Verimi ve Çeşitliliği Artacak

Sulama projesinin tamamının faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede yıllık yaklaşık 23 milyon lira gelir artışı, bin 733 kişiye de iş imkânı hedefleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, “Proje ile bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapılacak ve sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliği artacak” dedi.

Yatırımlar Sürecek

Sivas’a sulama anlamında yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini vurgulayan Eroğlu, “Sivas’ın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceğiz. Sivas tarihinde görmediği yatırımları son 14 yılda aldı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.