Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörist

Tarihi Kuşadası Evleri Turizme Kazandırıldı

Kuşadası Belediyesinin Güney Ege Kalkınma Ajansından (GEKA) "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında aldığı destekle yaşama geçirdiği iki tarihi Kuşadası evi Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünde törenle açıldı.

Kuşadası Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, GEKA’dan alınan destekle Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi hazırlandı. Proje kapsamında Anıtlar Kurulu onaylı iki tarihi Kuşadası evi restore edildi. Açıklamada, restore edilen evlerden birinin Alacamescit Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan “Türk Kahvesi Evi”, diğerinin ise Yıldız Sokak’ta yer alan “Ege Mutfağı Evi” olduğu belirtildi.

Tarihi Kuşadası evlerinin açılışına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, GEKA Genel Sekreteri Vekili Özgür Akdoğan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Muzaffer Eryğit, Yusuf Atak, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Kuşadalı vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı ve Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi Koordinatörü Ayşe Şerifoğlu, GEKA yetkililerine projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Kuşadası Belediyesi olarak bu tür kültürel projeler yürütmeye devam edeceklerini belirtti. Kuşadası Belediyesinin 2003-2018 yılları arasında Tarihi Kentler Birliğinden toplam 9 ödül aldığını anımsatan Şerifoğlu, bu durumun yapılan işlerin karşılık bulduğu anlamına geldiğini ve motivasyonlarını arttırdığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.