Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Sabri Ülker Bilim Ödülü Başvuruları Devam Ediyor

Sabri Ülker Vakfı’nın genç bilim insanlarını teşvik etme ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olma misyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği “Sabri Ülker Bilim Ödülü 2019” yarışmasının başvuruları devam ediyor. Sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan 45 yaş altı genç bilim insanlarına açık olan yarışmanın başvuruları, 31 Mart 2019 tarihine kadar sürecek.

Toplum sağlığının geleceğine katkı sağlama, toplumun her kesimine beslenme, gıda, sağlıklı yaşam konularında güvenilir kaynaklardan elde edilmiş doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmak hedefiyle sürdürülebilir birçok önemli projeyi hayata geçiren Sabri Ülker Vakfı, genç bilim insanlarına verdiği desteği de aralıksız sürdürüyor. Vakıf, 2014’ten bu yana akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki genç bilim insanları teşvik etmek ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak hedefiyle “Sabri Ülker Bilim Ödülü" yarışmasını gerçekleştiriyor.

Teması “Beslenme, Metabolizma ve Toplum Sağlığı” olarak belirlenen “Sabri Ülker Bilim Ödülü” yarışması için başvurular 31 Mart 2019 tarihine kadar devam ediyor. Uluslararası başvuruya açık olan ve katılım üst yaş sınırının 45 olarak belirlendiği “Sabri Ülker Bilim Ödülü” yarışmasına, tamamlanmış orijinal projelerle sadece İngilizce başvuru yapılabiliyor. Kazanan bilimsel projenin 100 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmanın jürisinde bu yıl, uluslararası bilim insanlarının yanı sıra geçtiğimiz yıllarda Bilim Ödülü kazanan isimler de yer alıyor. Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün kazanını 2 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Sabri Ülker Bilim Ödülü geçtiğimiz senelerde, “Bağırsak Kök Hücrelerinin Metabolizma ve Beslenmeyle İlişkisi” başlıklı araştırmasıyla Massachusetts Institute of Technology (MIT) Kanser Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz’a, “Sağlık İçin Bioaktif Lipitler” adlı projesiyle Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbay’a ve “DNA-Barkodlama Teknolojisi” yöntemiyle kanserle savaşta yeni, sürdürülebilir ve ekonomik tedavi yöntemlerinin keşfine ışık tutan projesiyle Rockefellar Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr Kıvanç Birsoy’a verilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.