Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

Dış Basın İstanbul'daki Saldırıyı Nasıl Gördü?

İstanbul’daki kanlı terör eylemi, yabancı medya geniş yer buldu.  Saldırıların  megakent İstanbul’un kalbini vurduğuna dikkat çekilirken, Türkiye’nin son dönemde çeşitli grupların terör saldırılarına hedef olduğunun, ülkeden öldürücü bir saldırı dalgasının yaşandığının altı çizildi.

Le Figaro: İki Saldırı İstanbul’un Kalbini Vurdu

İstanbul’daki bombalı eylemleri “İki saldırı, İstanbul’un kalbini vurdu”  sözleriyle duyuran Fransa’nın büyük gazetelerinden Le Figaro, “Son yıllarda Türkiye’yi birçok saldırı vurdu. Bu saldırılardan bazıları, İslam Devleti, bazıları ise ayrılıkçı Kürtler veya aşırı sol örgütlerce üstlendi” dedi.

Guardian: Cehennem Gibi İdi

Haberine “Bomba yüklü bir araba ve bir dakika bile geçmeden gerçekleştirilen bir intihar saldırısı, İstanbul’daki bir futbol stadı dışında 29 kişiyi öldürdü” sözleriyle giren İngiliz Guardian gazetesi, eylemlerden kısa bir süre sonra patlamaların arkasında PKK veya örgütün bir uzantısının bulunduğu yönünde spekülasyonun büyüdüğüne dikkat çekti. Gazete, bir tanığın “Cehennem gibi idi” ifadesini de yansıttı.

Wall Street Journal: Patlamalar O Kadar Güçlü İdi Ki

ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, İstanbul saldırısının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğinin sanıldığını vurgularken, patlamaların Cumartesi günü bir futbol maçından sonra görevden ayrılmakta olan çevik kuvvete yönelik olduğunu anlattı. Gazete, “Patlamalar o kadar güçlü idi ki, stadın yarım mil kadar uzaklığındaki binaları sarstı ve tanıklara göre Boğaz boyunca duyuruldu” ifadelerini de kullandı.

New York Times: Saldırı Megakentin Sokakları Tıka Basa Dolu Olduğu Akşam Saatlerinde Oldu

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, bir stat dışında medyada gelen saldırının futbol maçı dolayısıyla görevli olan polisleri hedef aldığını belirtti. Gazete, “Geçen yazın darbe girişimi ve İstanbul Atatürk Havaalanındaki yıkıcı saldırıda olduğu gibi Cumartesi günü bombalar da, bu megakentin sokakları, barları ve lokantalarının tıka basa dolu olduğu akşamın geç saatlerinde patlatıldı” diye yazdı.

El Pais:  Türkiye’de Son Dönemde Benzer Saldırılar Olmuştu

İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais, saldırıyı duyurduğu İstanbul mahreçli haberinde, “Hiçbir grup saldırıyı üstlenmezse de son bir yılda çeşitli silahlı gruplar Türkiye’de benzer saldırılar gerçekleştirmişti” diye yazdı. Gazete, bu çerçevede “İslam Devleti’nin Türkiye’nin ekonomik başkentinin kalabalık yerlerinde üç intihar saldırı gerçekleştirdiğine,  bunun  yanı sıra,  çözüm süreci müzakerelerinin kesilmesinden sonra PKK ve TAK’ın büyük Türk kentlerinin merkezlerinde önemli saldırıları düzenlediklerine” dikkat çekti.

BBCNews: Türkiye, Son Dönemde Öldürücü Bir Saldırı Dalgasını Gördü

“İstanbul’daki stat yakınlarında patlamalar birçok kişiyi öldürdü”  diyen BBCNews ise, “Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’un kalbindeki iki patlama, 29 kişiyi öldürürken 166 kişinin yaralanmasına yol açtı” ifadelerini kullandı. Haberde “Türkiye, son dönemde büyük kentlerinde militanlarca gerçekleştirilen öldürücü bir saldırı dalgasını gördü” yorumu da yapıldı.

Amerika’nın Sesi: İstanbul Yeni Bir Terör Saldırısına Hedef Oldu

İstanbul’daki kanlı eylemleri, “İstanbul'daki bombalı saldırılarda ölü sayısı 29'a yükseldi” başlıklı bir haberle duyuran Amerika’nın Sesi (VOA) ise, “İstanbul Cumartesi günü akşam saatlerinde yeni bir terör saldırısına hedef oldu. Beşiktaş ve Bursaspor’la oynanan Türkiye Süper Ligi karşılaşmasının tamamlanmasından yaklaşık 45 dakika sonra maçın oynandığı Beşiktaş Vodafone Arena'nın yanında bulunan Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nde bir patlama oldu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.