Gözler Viyana’ya Çevrildi

İran nükleer anlaşmasına taraf ülkelerin Dışişleri Bakanları, Cuma günü Viyana’da toplanarak ABD’nin çekilmesinden sonra anlaşmayı korumanın yollarını ele alacak. Toplantı öncesi İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Viyana’da görüşmelerde bulunacak.

Tahran’ın talebi üzerine Cuma günü AB Dönem Başkanı Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak toplantıya, İran’ın yanısıra Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin Dışişleri Bakanları katılacak.

PressTV’ye göre, toplantı sırasında AB ülkelerinin İran’ın anlaşmada kalmasını sağlamaya yönelik bir öneri paketi sunması bekleniyor.

Bu arada, toplantının İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin İsviçre ziyaretinin ardından dün ulaştığı Viyana’daki görüşmelerin ardından gerçekleşecek olması dikkat çekiyor.

Ruhani’nin Viyana’daki temaslarda nükleer anlaşmanın sürdürülmesi meselesinin ağırlıklı bir konu olması bekleniyor. Viyana'da Ruhani'nin ABD'nin İran'ı petrol ihracatını "sıfıra indirme çabalarını" sert dille eleştirnesine kesin gözüyle bakılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.