Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin öldüğü 147 kişinin yaralandığı terör saldırısına dünyadan tepkiler geldi.

İtalya Başbakanı Renzi: Terör tehdidine hep birlikte güçlü bir cevap verilmeli
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. 

Merkel: Terörün bu yeni sinsi eyleminden dolayı şok içerisindeyiz
Alman Şansölyesi Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, üzücü haberi AB ülkeleri yöneticileriyle yapılan toplantı esnasında aldığını belirterek, ''Şahsen ve AB ülkeleri hükümet başkanları hepimiz terörün bu yeni sinsi eyleminden dolayı şok içerisindeyiz.'' dedi. Türk halkına seslenmek istediğini belirten Angela Merkel, ''Tüm Türk halkına terörle mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimizi destekleyeceğimizi iletmek istiyorum.'' şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Kim tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyoruz
Kerry, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin olarak, “Ne olduğunu ve kim tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk devlet dışı, şiddet yanlısı aktörlerle yüzleşmek.” dedi.

İspanya: Vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz
İspanya Hükümeti'nin, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne, onlarca kişinin ise yaralanmasına yol açan vahşi terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtilen açıklamada, "İspanya Hükümeti, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlıgı, yaralılara acil şifalar diler. İspanya Hükümeti, terör vahşeti ile mücadelelerinde Türk halkı ve yetkilileriyle tam bir dayanışma içerisinde olduğunu ve bu konudaki kararlılığını yinelemektedir. Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği ve İstanbul’daki İspanya Konsolosluğu olay hakkında daha detaylı bilgi elde edebilmek amacıyla yetkili Türk makamları ile iletişim halindedir" denildi.

"Türkiyemizin yanındayız."
Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako da İstanbul'daki terör saldırısını kınadığını ve lanetlediğini vurgulayarak, "Türkiyemizin yanındayız." ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Kalbim Türk halkıyla beraber
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabındaki açıklamasında, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber." ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri Ban saldırıyı kınadı
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, saldırıyı kınayarak kurbanların yakınları ile Türk halkı ve hükümetine taziye dileklerini sundu. Saldırının sorumlularının tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını umduğunu vurgulayan Ban, terör tehdidiyle karşı karşıya olan Türkiye ile "sıkı dayanışma" içinde olduğunu belirtti. Ban, terör ve aşırılıkçı şiddetle mücadelede bölgesel ve uluslararası çabaların artması gerektiğini ifade etti.

AB Konseyi Başkanı Tusk: Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında terör saldırısına değindi. Tusk, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız." şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu." ifadesini kullanarak saldırıyı kınadığını duyurdu. Zarif, "Dost ve komşumuz olan ülkenin havaalanında terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Şiddet dünyayı tehdit eden bir aşırılıktır. Hep birlikte onunla mücadele etmeliyiz." paylaşımında bulundu.

"Mısır Atatürk Havalimanını hedef alan saldırıyı kınıyor"
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan terör saldırısını kınadı. Ebu Zeyd, yayımladığı yazılı açıklamada, "Mısır, İstanbul'da Atatürk Havalimanını hedef alan saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor." ifadesine yer verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.