Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı 4 milyon TLlik büyük ikramiye hangi numaraya çıktı 400 Milyon Turist

Garanti 2016’da 5.1 Milyar TL Net Kar Elde Etti

Garanti Bankası 2016 yılını 5 milyar 147 milyon TL net kârla kapadı.

Garanti,  312 milyar 121 milyonTL aktif büyüklüğüyle ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla geçen yıl  257 milyar 494 milyon TL destek sağladığını açıkladı. Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, özkaynak kârlılığı yüzde 15,4, aktif kârlılığı ise yüzde 1,8 seviyelerine yükseldi.

-KREDİ HACMİ 4.2 MİLYAR TL-

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, şu değerlendirmede bulundu:

“Küresel ekonomide artan belirsizlik ortamı ve ülkemizde yaşanan zorlayıcı koşullarla, Türkiye ekonomisi 2016 yılında büyük sınavlar atlattı. Garanti Bankası olarak bu yılı da sağlam bilanço yapımız, öncü sermaye, aktif kalitesi ve likidite göstergelerimizle başarıyla tamamladık. Müşterilerimizin yanında iş ortağı olarak yer almaya devam ettik, kredilerimizin aktifler içindeki payı yüzde 64’e çıkarak, bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye’nin lider bireysel bankası olmayı sürdürürken, en iyi müşteri deneyimini yaşatmak için yatırım yapmaya devam ettik. Attığımız yenilikçi adımlarla, dijital müşterilerimizin sayısı 5 milyona ulaştı. Türkiye'de dijital kanallardan gerçekleştirilen her dört işlemden biri Garanti’den geçiyor. Açtığımız GarantiPartners Girişim Üssü ise girişimcilere ofis imkânı sağlamanın yanında, eğitimler, mentor buluşmaları ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kadın girişimcilere kullandırdığımız toplam kredi hacmimiz de 3,2 milyar TL’ye ulaştı. Sorumlu bankacılık prensibimizle, yenilenebilir enerji yatırımlarına sağladığımız toplam finansman ise 4,5 milyar doları aştı. Rüzgâr enerjisi finansmanında Türkiye’nin kurulu rüzgâr gücü kapasitesinde yüzde 35 payla açık ara pazar lideriyiz.”

Sürekli gelişim odağıyla, sınır tanımadan ilerleyerek uluslararası başarılara imza atan çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Erbil, “Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Türkiye’den tek şirket olarak yer alan Garanti’nin, bu yıl hayata geçirilen FTSE4GOOD Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’ne girmesi bize gurur verdi. Garanti ayrıca CDP Global A listesinde 2 yıl üst üste yer almayı başaran Türkiye’den ilk şirket oldu.  Etkinlik, çeviklik ve örgütsel verimliliğimizle, tüm paydaşlarımıza kattığımız değeri artırmak ve kalıcı kılmak için, çalışmaya var gücümüzle devam ediyoruz "dedi.

Anahtar Kelimeler:
Garanti BankasıFuat Erbil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.