Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

TSKB’nin Net Dönem Kârı Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 11,5 Arttı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin 2018 yılının ilk yarısında toplam aktif büyüklüğü 35 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk yarısında güçlü finansal performansını sürdüren Banka, kapsayıcı kalkınma misyonunu odağına koyarak fırsat eşitliği alanında sosyal etkisi güçlü projeleri ile dikkati çekti.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), yılın ilk altı aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

TSKB, 2018 yılının ilk yarısında toplam aktif büyüklüğünü yüzde 20,7 artırarak 35 milyar TL’ye ulaştırdı. Banka’nın kredileri ise aynı dönemde yüzde 21,7 büyüme kaydederek 27,1 milyar TL oldu. TSKB’nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,5 oranında artış göstererek 324,5 milyon TL olarak gerçekleşti. TSKB, ilk altı ayda, özkaynaklarını yüzde 3 artışla 3,7 milyar TL’ye taşırken, yıllık bazda yüzde 17,7 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,0 aktif getiri oranına imza attı.

Güçlü finansmanla güçlü destek

TSKB’nin 2018 yılının ilk yarısında, gerek yurt içi gerekse küresel eksendeki risklere rağmen rağmen başarılı bir performans gösterdiğine dikkat çeken TSKB Genel Müdürü Suat İnce, "TSKB olarak ülke ekonomisi ve sanayimizin gelişimi konusunda yürüttüğümüz bankacılık faaliyetlerimize, yurt dışından sağladığımız yeni kaynaklarla güç katıyoruz. İlk altı ayda başarılı bir finansal performans gösterdik. Önümüzdeki altı ayda, ülke kalkınmasına sunduğumuz katkıyı her dönemde olduğu gibi yine en üst seviyede tutacağız” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.