Cildinizi Avokado Maskesiyle Yenileyin

Kışın cilt sert hava koşullarından dolayı esnekliğini kaybeder ve çoğu kişinin cildinde kızarıklık ve pul pul dökülmeler meydana gelir. Bu sorunları yaşayan ciltler için uzmanlar avokado maskesini öneriyor.

Ülkemize yetişmeyen tropikal bir meyve olan avakado, kış aylarının sert koşullarından dolayı esnekliğini kaybeden ciltler için bir şifa özelliği taşıyor. İçerisinde bulundurduğu A, B, D, E, H, K vitaminlerinin yanı sıra lesitin hitsinin, fitosterol, klorofil ve protein ile cildi besleyen avakado kışın sert havalarında cildi koruduğu gibi yazın da güneşin zararlı ışıklarından koruyor.

Kullanmış olduğunuz birçok kozmetik ürününde avokado meyvesi bulunur. Çünkü bu meyve cilt için gerekli suyu karşılar ve nem dengesini korur. Cildi besler, sigara ve alkolün ciltteki etkilerini azaltır. Avokado maskesi özellikle yorgun ve kuru ciltler için tavsiye edilir. Cilde parlaklığını geri kazandırır. Avokado meyvesi ile yapılan maske en doğal maskelerden biridir ve her cilt tipi rahatlık ile uygulayabilir.

Avokado maskesi yapmak için olgunlaşmış ve şeftali yumuşaklığına ulaşmış bir avokadoya ihtiyacınız var. Avokado maskesi için aldığınız meyve henüz olgunlaşmamış ise bir gazete ile sarıp birkaç gün oda sıcaklığında bekleterek o yumuşaklığa erişmesini sağlayabilirsiniz. Maske için avokadoyu çatal ile ezip içine bir çay kaşığı badem yağı ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Karışımı cilde ve boyun bölgesine sürerek 20 dakika bekleyip durulayın. Avokado maskesini haftada bir kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.