Öne Çıkanlar gündem palandöken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka

Bob Marley 71 Yaşında!

Sevginin ve barışın temsilcisi Bob Marley’in 71. doğum günü,  6 Şubat'ta Babylon’da kutlanacak!

Yıllar boyunca büyük kitleleri peşinden sürükleyen, özgürlüğe, sevgiye ve hayata tutkusunu efsanevi sözlerle ifade eden Bob Marley'in şarkıları, 71. doğum yıldönümünde hep beraber söylenecek. Sattas, Ras Memo, Come Again ve Osman Osman bu özel gecede Bob Marley için çalacak. Babylon’da bir gelenek haline gelen Bob Marley Doğum Günü Kutlaması bu sene de oldukça renkli geçecek.

6 Şubat 1945 doğumlu Jamaikalı reggae sanatçısı Robert Nesta "Bob" Marley’in 130'un üzerinde plağı, her biri dillere destan olmuş yüzlerce şarkısı bulunan bir reggae efsanesi olarak kabul edilir. 5 yaşındayken, annesi Kingston'a taşınmaya karar vermiş ve orada Bob ve ailesi, yaşamı boyunca Bob'un en iyi arkadaşlarından biri olan Bunny Livingston ve ailesi ile birlikte yaşamış;  Bob ve Bunny, o yıllardan beri müzik ile uğraşmışlardır.

Bob Marley, reggae müziğinin sadece Jamaika sınırlarında kalmamasını sağlayıp, onu bütün dünyaya duyuran en önemli isimlerden biridir. Büyük bir kesim tarafından bu tür müziğin kralı olarak ifade edilen Bob Marley, söz yazarı, şarkıcı ve gitaristtir. Profesyonel anlamda müziğe The Wailers grubu ile başlamıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.