Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook emniyet Kara Harp Okulu filipinler 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü şemsi bayraktar 30 ocak 2016 hava durumu beypazarı belediyesi içişleri bakanlığı 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Çocuklar Dikkat: Bir Hayal Bir Oyun Yarışması

Zorlu Holding’in bu yıl ikincisini düzenlediği Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için geri sayım devam ediyor. Tiyatro ve yazın dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme ile bir çocuğun hikâyesi tiyatro oyununa dönüştürülerek sahnelenecek. Son başvuru tarihi 31 Temmuz.



Zorlu Holding, çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak, onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak amacıyla bu yıl ikinci kez Bir Hayal Bir Oyun Yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılım  için başvurular 31 Temmuz’da sona eriyor. Yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler kendi yazdıkları özgün hikâyeleriyle katılabiliyor.

“Birinci Olan Hikâye Dünya Tiyatro Günü’nde Sahnelenecek”
Yarışma için başvurular www.birhayalbiroyun.com web sitesi üzerinden yapılabildiği gibi hikâyeler posta yoluyla da gönderilebiliyor. Yarışma kapsamında alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda öncelikli olarak 10 hikâye seçilecek. Ardından on bir kişilik jürinin yapacağı değerlendirmenin sonunda kazanan ilk 3 hikâye 19 Eylül 2017’de kamuoyu ile paylaşılacak. Okulların açılmasıyla birlikte, birinci olan hikayenin tiyatro metnine dönüştürülmesi için çalışmalara başlanacak. Profesyonel bir ekip tarafından bir tiyatro oyunu haline getirilen hikâye gelecek yıl Dünya Tiyatro Günü’nde Zorlu PSM’de sahnelenecek.




Dereceye Giren 10 Eserin Sahibine “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”
Yarışmada dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken; jüri değerlendirmesi sırasında ilk 10’da yer alan hikâyenin sahipleri de “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi’ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Çocuklar, “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile bir hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması ve yaratıcı yaklaşımlar ile metinlerini yazarken her şeyin hayal kurmakla başladığını öğrenecekler.
Ayrıca ilk 10 hikâye geçen yıl olduğu gibi bir kitapta toplanarak, Dünya Tiyatro Günü’nde izleyicilere armağan edilecek.

Yarışma Jürisi Yazar, Tiyatro Yazarı Ve Sanatçılardan Oluşuyor
Jüri ekibinde Türkiye’de çocuk edebiyatı alanındaki en önemli isimlerden “Kelime Çocuk Oyunları Atölyesi” isimli tiyatro grubunun da yöneticisi Dr. Asya Çağlar, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku, tiyatro yazarı ve yönetmenliğinin yanı sıra öykü, roman, deneme yazari olan Özen Yula, yönetmen, oyuncu ve yazar Sahika Tekand, dramaturg Selen Korad Birkiye, çocuk edebiyatının bir diğer önemli ismi ve bu alanda kırka yakın kitabi bulunan Süleyman Bulut, yazar ve senarist Can Yılmaz, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist Mert Fırat, yönetmen ve senarist İlksen Başarır, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (IKSV) düzenlediği Uluslararası İstanbul Tiyatro Festival direktörlüğü görevini sürdüren Leman Yılmaz ve Zorlu PSM’nin Genel Müdürü Murat Abbas yer alıyor.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.