Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Gençlik Konseri

Bilkent Senfoni Orkestrasının Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına yönelik konseri 20 Mayıs Cumartesi günü Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştirilecek. Konserin solisti Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elif Ece Cansever. Keman çalışmalarını Rasim Bağırov ile sürdüren Elif Ece Cansever MSSF bünyesinde yapılan seçmeleri kazanarak konserin solisti oldu. 17 yaşındaki kemancı Sibelius’un Op.47, Re minör Keman Konçertosunu seslendirecek. 

BSO konserin ikinci yarısında Bernstein’in “On the Waterfront-Rıhtımlar Üzerinde” ile John Adams’ın “Short Ride in a Fast Machine-Hızlı Bir Makinede Kısa Bir Yolculuk” başlıklı eserlerini yorumlayacak.

On the Waterfront Bernstein’in bestelediği tek film müziği. Elia Kazan’ın yönetmenliğini yaptığı, Marlon Brando’nun başrolünü oynadığı 1954 yapımı film, Amerikan sinema tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Bernstein film için yazdığı müzikleri bir senfonik süit olarak birleştirmiştir. Besteci burada, caz gibi popüler müzikleri senfonik bir anlayışla ele alır.
Çağımızın en önemli Amerikan bestecilerinden biri olan John Adams Hızlı Bir Makinede Kısa Bir Yolculuk isimli eserini 1986 yılında, Massachusetts’teki bir müzik festivalinin açılışı için yazmıştır. Besteci eseri yazmadan kısa süre önce bir arkadaşının yarış arabasında yaşadığı, kendi deyişiyle “korku ve heyecan dolu” deneyimi yansıtmaktadır.

Konsere Deutche Oper Berlin’in ikinci keman grup şefi Monia Rizkallah konzertmeister olarak katılıyor.
20 Mayıs Cumartesi günü Bilkent Konser Salonunda saat 20.00’de başlayacak konserin biletlerine https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servis izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.