Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Türk Sineması Montreal'de

Türk sineması, Kanada’nın en eski festivali olan Uluslararası Montreal Film Festivali'ne konuk olacak. Türk filmleri "ana yarışma" bölümünde ödül için yarışırken "Turkish Film Focus" seçkisinde de bir çok film sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema sanatını stratejik bir sektör olarak gören Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın dört bir tarafında düzenlenen önemli sinema etkinliklerinde Türkiye ve Türk sinemasının tanıtımına büyük destek veriyor.

Türk filmleri, büyük başarılara imza atarken yeni fikir, proje ve teknoloji alışverişleri yapılıyor. Kültürel diplomasi için de büyük fırsat olarak değerlendirilen etkinlikler ile turizm ve tanıtıma da katkı sağlanıyor.

Kanada’nın en eski ve Kuzey Amerika’nın en önemli film festivallerinden birisi kabul edilen "Uluslararası Montreal Film Festivali"nin bu yıl 40'ıncısı düzenleniyor. Bu gün başlayan festival, Isabelle Adjani ve Willem Dafoe gibi dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının da katılımıyla 5 Eylül'e kadar sürecek.

Festivalin "ana yarışma" bölümünde Türk filmleri ödül için yarışırken "Turkish Film Focus" seçkisinde de bir çok film izleyiciyle buluşacak.

Yönetmen Seren Yüce'nin "Rüzgarda Salınan Nilüfer" filmi, "World Film Competition" bölümünde, yönetmen Hande Gözde Kural'ın "Toz" filmi ile yönetmen Görkem Yeltan'ın "Yemekteydik ve Karar Verdim" filmi, "First Films" bölümünde, yönetmen Can Yücel'in "Yaktın Beni" filmi ise "Regard” bölümünde ödül için yarışacak.

Türkiye’nin konuk ülke olmasından dolayı gerçekleştirilecek, "Turkish Film Focus" bölümünde ise yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kasaba" ve "Koza", Ufuk Bayraktar'ın "Kümes", Emre Konuk'un "Çırak", Bedir Afşin'in "Son Kuşlar" filmleri ile Türk sinemasının mihenk taşlarından Ömer Lütfi Akad'ın önemli klasiği "Gelin" filmi sinemaseverlerle buluşacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.