Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti

Uluslararası Antalya Film Festivali Basın Toplantısı Düzenledi

Uluslararası Antalya Film Festivali, düzenlediği basın toplantısında 21-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivale ilişkin açıklamalar yapıldı.
 
Ekim ayında yapılacak 54.Uluslararası Antalya Film Festivali’ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi ve yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulunuldu.
 
Festival Yönetimine İki Yeni İsim
Antalya’yı uluslararası düzeyde sinema dostu bir şehir olarak tanıtmayı amaçlayan festivalin artistik direktörlüğünü, Avrupa’da birçok festivalin yönetiminde yer alan Mike Downey, festival danışmanlığını ise Saraybosna Film Festivali direktörü Mirsad Purivatra üstlendi. Downey, en önemli amacının film yapımcıları ile halk arasında iletişim kurmak olduğunu söylerken, Purivatra Antalya’yı tanınan bir festival şehri yapma imkanlarının olduğunu dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Festival Başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu yıl festivalin yarışma bölümünü tamamen uluslararası hale dönüştürüyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmayı birleştirerek daha güçlü bir yarışma programı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Düzenlencek galalarda Türkiye’den ve dünyadan en çok ilgi çeken yapımların yönetmenleri ile oyuncularının yer alacağı bilgisini veren Türel, “Çocukların vizyonlarını geliştirmek, sanat ve sinemayla sıkı bağlar kurmalarını sağlamak için önemli bir fırsat yaratacak olan ‘Çocuk Bölümü’nde çocuklara özel film gösterimleri düzenlemenin yanı sıra, atölyeler ve sürpriz konuklarla sohbetler düzenlenecek” dedi.
 
Forum’da Yarışan Filmlere 450 Bin Lira
Film Forum Direktörü Zeynep Atakan, forumun üç yılda büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi. Birçok Türk yapımına destek verildiğini vurgulayan Atakan, forumda yarışacak filmlere 450 bin lira destek verileceği açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.