AK Parti muhalefetle anlaşırsa bütçe görüşmeleri Cuma günü

AK Parti, muhalefet partileri ile anlaşırsa, geçici bütçe yerine asıl bütçe Meclis’e sunulacak. Uzlaşmaya varılması durumunda, 4 Aralık Cuma günü asıl bütçe Meclis’e sunulacak, 7 Aralık Pazartesi günü ise sunum yapılacak.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, AK Parti Meclis’e geçici bütçe yerine asıl bütçenin gelmesi için muhalefet partilerinin temsilcileri ile bugün ve yarın görüşmelerde bulunacak. Muhalefet partileri de asıl bütçenin gelmesinden yana ancak, takvimin sıkıştırılması konusunda tereddütleri bulunuyor. AK Parti'nin, muhalefetle uzlaşması durumunda takvim ise şöyle işleyecek:

2016 bütçesi Cuma günü Meclis’e sunulacak, 7 Aralık Pazartesi günü ise sunum yapılacak. Bütçenin komisyon ve genel kurul görüşmeleri için toplam 21 günlük bir süre belirlendi.

Sürenin az olduğunu düşünen muhalefet partileri konuşmalarının kısıtlanacağı eleştirisini getiriyor. Bütçe görüşmelerinin 26 Aralık günün tamamlanması planlanıyor.

AK Parti'nin teklifini düşünen muhalefet partilerinin yarın akşam saatlerine kadar yanıt vermesi bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.